3 kg liszt
1,5 liter meleg viz (nem forro, hanem meleg)
0,75 meleg tej (nem forro, hanem meleg)
2 e.k. cukor
1,5 dl olaj
eleszto
3.e.k so
Az elesztot felfuttatom es az egeszet osszekeverem. Akar pihentetes nelkul is hasznalhato a teszta, de nehany napig elall a hutoben.
A liszthez keverjük a sót és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a langyos tejet, és jól kidolgozzuk. Letakarva hagyjuk jól megkelni, majd olajos kézzel nagyobb tojásnyi d...
Elkészítési idő: 1 ÓRA Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS: A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olaj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, szaggatni forró vízbe.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük. Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Közepes