600 g burgonya
1 nagy fej hagyma
6 ek. házi paradicsomsűrítmény
pici paprika
kevés füstölt szalonna vagy bőrke
0,5 kg fodros nagykocka
Fűszerek:
2 tk őrölt pirospaprika, 1 tk. vegeta, 1 tk. só, 1 tk. fokhagymapor, bors
A hagymát, paprikát, burgonyát apró kockákra vágjuk.
1,5l-es edényben hevítünk zsírt, amiben felolvasztjuk a szalonna zsírját, megdinszteljük a hagymát, paprikát, majd félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, beletesszük a paradicsomsűrítményt.
A tűzhelyre visszatéve tesszük bele a krumplit, felöntjük 0,5 l vízzel, fűszerezzük és alacsony hőfokon (3-as és fedővel) addig főzzük, míg a burgonya megpuhul (15-20 perc).
A vége fele adjuk hozzá a fokhagymaport.
Közben sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és amikor kész a burgonyánk, összekeverjük őket.
Kicsit lepirítjuk az alját.
A tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, kis tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintasütőt előmelegítjük. Egy kisebb tálkába öntünk kevéske olajat. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrot és jól elkeverjük. A liszt köz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. A tésztát a MAGGI Szárnyashúsleves kockával ízesített vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. A megmosott paradicsomot és a cukkinit felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsomszószt hozzáadjuk, önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű