Családireceptkönyv.hu

Krumplis tészta (Grenadírmars)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g burgonya
1 nagy fej hagyma
6 ek. házi paradicsomsűrítmény
pici paprika
kevés füstölt szalonna vagy bőrke
0,5 kg fodros nagykocka

Fűszerek:
2 tk őrölt pirospaprika, 1 tk. vegeta, 1 tk. só, 1 tk. fokhagymapor, bors

Elkészítés:


A hagymát, paprikát, burgonyát apró kockákra vágjuk.

1,5l-es edényben hevítünk zsírt, amiben felolvasztjuk a szalonna zsírját, megdinszteljük a hagymát, paprikát, majd félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, beletesszük a paradicsomsűrítményt.

A tűzhelyre visszatéve tesszük bele a krumplit, felöntjük 0,5 l vízzel, fűszerezzük és alacsony hőfokon (3-as és fedővel) addig főzzük, míg a burgonya megpuhul (15-20 perc).

A vége fele adjuk hozzá a fokhagymaport.

Közben sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és amikor kész a burgonyánk, összekeverjük őket.

Kicsit lepirítjuk az alját.

Krumplis tészta (Grenadírmars)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!
Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!

Elkészítés A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött pizza
Töltött pizza

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel cukorral. Mindent összekeverünk, jól kidolgozzuk hagyjuk kelni. Addig a töltelékhez valókat felkockázzuk és összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk fé...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Stíriai metélt
Stíriai metélt

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó. Utána 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk