600 g burgonya
1 nagy fej hagyma
6 ek. házi paradicsomsűrítmény
pici paprika
kevés füstölt szalonna vagy bőrke
0,5 kg fodros nagykocka
Fűszerek:
2 tk őrölt pirospaprika, 1 tk. vegeta, 1 tk. só, 1 tk. fokhagymapor, bors
A hagymát, paprikát, burgonyát apró kockákra vágjuk.
1,5l-es edényben hevítünk zsírt, amiben felolvasztjuk a szalonna zsírját, megdinszteljük a hagymát, paprikát, majd félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, beletesszük a paradicsomsűrítményt.
A tűzhelyre visszatéve tesszük bele a krumplit, felöntjük 0,5 l vízzel, fűszerezzük és alacsony hőfokon (3-as és fedővel) addig főzzük, míg a burgonya megpuhul (15-20 perc).
A vége fele adjuk hozzá a fokhagymaport.
Közben sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és amikor kész a burgonyánk, összekeverjük őket.
Kicsit lepirítjuk az alját.
Elkészítés A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát pa...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel cukorral. Mindent összekeverünk, jól kidolgozzuk hagyjuk kelni. Addig a töltelékhez valókat felkockázzuk és összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk fé...
Elkészítési idő: 80 percA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó. Utána 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: 60 perc