menu

Családireceptkönyv.hu

Magvas, diétás formakenyér


Írta:

Elk. idő: 60 perc + pihen
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 480 g teljes kiőrlésű liszt
- 80 g búzasikér
- 10 g só
- 4 teáskanál só
- 400 ml víz
- 20 g friss élesztő
- 25 g hideg vaj vagy margarin
- a tetejére magvak (szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag)

Elkészítés:


◾️A lisztet átszitáljuk és belekeverjük a sikért és a sót.
◾️A közepébe mélyedést készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizet.
◾️Hozzáadjuk a vajat és kidagasztjuk a tésztát.
◾️Ezután 40 percet kelesztjük meleg helyen, lefedve.
◾️Közben egy püspökkenyérformát (30x11 cm) kibélelünk sütőpapírral.
◾️Ha megkelt a tészta a formába nyomkodjuk és újabb 40 percet kelesztjük lefedve.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük és az aljába teszünk egy vízzel teli edényt, amit a sütővel együtt melegítünk fel, hogy a sütőtérben gőz keletkezzen.
◾️A kenyeret megspricceljük vízzel és megszórjuk a magvakkal.
◾️Újra jöhet némi víz és mehet a sütőbe.
◾️30 percet sütjük és a sütőből kivéve rácsra tesszük kihűlni.
◾️Még egyszer megspricceljük vízzel és megvárjuk míg kihűl.

Magvas, diétás formakenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve otthagyjuk. (Célszerű este elkészíteni). 12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és borítékformában egymásra hajto...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Kifli
Kifli

Összegyúrjuk. kb.15 percig pihenni hadjuk.8 részre szedjük. Kis gömböket formázunk és 15-20percig pihenni hadjuk. Nyújtom majd feltekerem.Tepsibe téve megkenem őket tejjel. Amíg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gonda
Szabi Pék kovászos kenyér
Szabi Pék kovászos kenyér

Kovász feletetése 8 órával begyúrás előtt: 50g kovászhoz, 100g liszt, 80g víz Autolizálás: 900g lisztet szitáltam a dagasztó tálba. 600g 40 fokos vizet adtam hozzá. Összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: emaxa
Najlepsie domace rozteky
Najlepsie domace rozteky

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk