A mogyoróvajas keksz hozzávalói 🥜🍪:
- 130 g natúr mogyoróvaj
- 18 g 1:4 édesítő
- 3-4 evőkanál tej
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 84 g teljes kiőrlésű liszt
- 36 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
A levendulás keksz hozzávalói 🪻🍪:
- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 100 g hideg vaj
- 18 g 1:4 édesítő
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 púpozott teáskanál szárított levendulavirág
◾️A mogyoróvajat, az édesítőt, a tejet és a vaníliakivonatot krémesre keverjük.
◾️Adjuk hozzá az átszitált liszteket és a sütőport.
◾️Gyúrjuk össze majd formázzunk belőle kisebb diónyi gombócokat.
◾️Tegyük őket sütőpapíros tepsire egymástól 4-5 cm távolságra és egy villa segítségével nyomkodjuk a gombócokat keksz alakúra (lapítsuk le).
◾️175°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
◾️A keksz hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és 180°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
💡Tipp: Mindkét tésztából kb. 15-20 darab keksz jön ki. Ha nagy a család, duplázhatjátok is a mennyiségeket.
Mákos piskótát sütni.180 fok 30 perc. A tészta hozzávalóit két fele osztani, két lapot sütni. 1 lap rá krém, mákos rá kém, 2 lap, rá máz.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Ha kihűlt ízesítem a cukorral és elkeverem a vajjal meg a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű