Az alap hozzávalói:
- 1 csomag cukormentes kakaós keksz (kb. 180 g)
- 50 g vaj vagy margarin
- 1 evőkanál kakaópor
A krém hozzávalói:
- 1,5 csomag Dr. Oetker habpor (használhattok habtejszínt is helyette, ez esetben a tejet hagyjátok ki)
- 225 ml tej
- 1 csomag habfixáló
- 250 g mascarpone
- 1 csomag Dr. Oetker expressz zselatinfix
- 22 g zselatin
- 175 g mogyoróvaj
A tetejére:
- 90 g cukormentes csokoládé
- 1 evőkanál olaj
◾️A kekszet egy aprítóban összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaóport és összedolgozzuk.
◾️Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a szélére pedig folpackot teszünk (vizezzétek be a forma belső oldalát picit és úgy szuperül odatapad a fólia).
◾️Beleegyengetjük az alapot.
◾️A 22 g zselatint 50 ml vízzel egy edénybe tesszük és felmelegítjük (csak amíg felolvad, nem szabad forralni).
◾️A habport a tejjel kikeverjük (kb. 3 perc), majd hozzáadjuk a mascarponét, a habfixálót, a zselatinfixet és a felolvasztott zselatint is.
◾️Végül mehet bele a mogyoróvaj és az így kapott krémet a kekszes alapra simítjuk.
◾️A csokit az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe.
💡Tipp: Díszítésként megszórhatjuk aprított mogyoróval.
A piskóta hozzávalókat összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Kb. 30 percet sütjük (alsó-felső sütés: 180-200 fokon). A pudingot elkeverjük a meggy levével, és...
Elkészítési idő: 60 percA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A csokoládét durvára szeleteljük, a dióval és a cukor felével aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk. Nem kell, hogy teljesen finom morzsa legyen, inkább...
Elkészítési idő:A diót keverjük alaposan össze a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lekvárt és az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát is. A tojásfehérjéket egy csipet...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: