Az alap hozzávalói:
- 1 csomag cukormentes kakaós keksz (kb. 180 g)
- 50 g vaj vagy margarin
- 1 evőkanál kakaópor
A krém hozzávalói:
- 1,5 csomag Dr. Oetker habpor (használhattok habtejszínt is helyette, ez esetben a tejet hagyjátok ki)
- 225 ml tej
- 1 csomag habfixáló
- 250 g mascarpone
- 1 csomag Dr. Oetker expressz zselatinfix
- 22 g zselatin
- 175 g mogyoróvaj
A tetejére:
- 90 g cukormentes csokoládé
- 1 evőkanál olaj
◾️A kekszet egy aprítóban összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaóport és összedolgozzuk.
◾️Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a szélére pedig folpackot teszünk (vizezzétek be a forma belső oldalát picit és úgy szuperül odatapad a fólia).
◾️Beleegyengetjük az alapot.
◾️A 22 g zselatint 50 ml vízzel egy edénybe tesszük és felmelegítjük (csak amíg felolvad, nem szabad forralni).
◾️A habport a tejjel kikeverjük (kb. 3 perc), majd hozzáadjuk a mascarponét, a habfixálót, a zselatinfixet és a felolvasztott zselatint is.
◾️Végül mehet bele a mogyoróvaj és az így kapott krémet a kekszes alapra simítjuk.
◾️A csokit az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe.
💡Tipp: Díszítésként megszórhatjuk aprított mogyoróval.
A joghurtot a zselatinnal és a cukorral megmelegíteni. Tejszínt felverni, amikor kihűlt a joghurt hozzáforgatni. A torta aljába helyezett babapiskótára gyümölcsöt szórni és ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukrot fehéredésig keverni, kézi mixerrel keverni, kihabosítani, hozzáadni a vizet, kicsit még keverni (addig keverni, amíg jó sűrű krém sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojást ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd tovább keverjük a vízzel és az olvasztott vajjal. A liszteket a sütőporral...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű