- 500 g hús (comb vagy lapocka)
- 300 g burgonya
- 300 g zöldbab
- 4 répa
- 2 fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 300 ml tejföl
- 3 babérlevél
- ízlés szerint fokhagyma
- pirospaprika
- bors
- só
- kömény
◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk.
◾️Belekeverjük a paprikát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük és beletörjük a fokhagymát.
◾️Félig puhára pároljuk a húst.
◾️Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és a zöldbabot és készre főzzük.
◾️Ha megfőtt, lassan hozzáadjuk a tejfölt.
Tálaláskor még kínálhatunk mellé plusz tejfölt és friss kenyeret.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombát beáztatjuk, majd fol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet. Felforraljuk, majd vissza vess...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: Könnyű. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforrósít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű