A kekszes alaphoz:
– 120 g cukormentes zabkeksz (Gullon)
– 50 g olvasztott vaj
A krémsajtos réteghez:
– 500 g krémsajt
– 30 g 1:4 édesítő
– 180-200 g tejföl
– 120 ml habtejszín (fél bögre)
– 2 tojás
– egy kisebb citrom leve
– 2 teáskanál étkezési kukorica keményítő
– 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy 1-2 csomag zero vanillin cukor
◾️A kekszet összetörjük egy tálban.
◾️Keverjük össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába.
◾️A tortakarikát kenjük körbe vajjal, majd egy sütőpapír csíkot simítsunk el rajta.
◾️Kívülről bugyoláljuk be egy réteg alufóliába az alját és az oldalát is!
◾️Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, míg a krémet elkészítjük.
◾️A krémhez miden hozzávalót keverjünk össze, de turmixot ne használjunk, csak óvatosan keverjük, nehogy a mascarpone kicsapódjon!
◾️Ha elkészült, akkor vegyük ki az alapot, amit tegyünk egy tepsibe.
◾️Öntsük bele a krémet.
◾️Forraljunk fel bő háromnegyed bögre vizet, és öntsük a tepsibe a tortaforma köré.
◾️Süssük 180 fokon 30 percet majd 160 fokon egy órát.
◾️Ha a teteje már szép aranyszínű, akkor kapcsoljuk le a sütőt, résnyire nyissuk ki a sütőt és hagyjuk még néhány órát a sütőben hűlni.
Gyümölcsöntettel kínáljuk.
Az almákat megpucoljom, magházat kivéve nem túl vékonyra felcikkezzem. Tálba szórtam, és alaposan beszórtam mézeskalács fűszerkeverékkel, jól átforgattam és félre tettem állni. El...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRobotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kókuszt, az édesítőszert, a szódabikarbónát, a mazsolát, a diót, a fahéjat és a vaníliát rúd kikapart magját vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk). ◾️A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. ◾️A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű