Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- kb. 8 db tv paprika
- fél kg darált hús
- 150 g rizs
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 csapott teáskanál majoranna
- 1 csapott teáskanál pirospaprika
- 2 tojás

A paradicsom szósz:
- 3 evőkanál étolaj
- ízlés szerint édesítőszer
- 250 ml víz
- 2 púpos fakanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 l paradicsomlé vagy passata

Elkészítés:


◾️A rizst 1,5x-es mennyiségű vízzel, pici sóval kb. 90%-ra főzzük (picit még roppanjon belül).
▪️Ezután lefedve hagyjuk hűlni.
◾️Felkockázzuk a vöröshagymát, összezúzzuk a fokhagymát, és a kihűlt rizzsel együtt a darált húshoz adjuk.
◾️A tölteléket sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával ízesítjük, majd két egész tojást is elkeverünk benne.
◾️A paprikákat megmossuk, a csumájuknál körbe vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és szorosan megtöltjük őket.
◾️Én egy picit, az aljukat is levágtam, hogy könnyebben megálljanak a fazékban.
◾️Miután egy edénybe rakosgatjuk őket felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a 3/4-ig ellepje a paprikákat és kb. 50 percig főzzük.

◾️Egy nagyobb fazékban, három evőkanál olajon, takarékon aranybarnára pirítjuk a lisztet.
◾️Félrehúzzuk az így elkészült rántásunkat a tűzhelyről, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a hideg vizet.
◾️Csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet, és visszatesszük főni.
◾️Közben hozzákeverjük az édesítőt.
◾️Kevergetjük, közben hagyjuk felforrni.
◾️Ezután további két-három percig forraljuk, majd elzárjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha paradicsomlében főzzük finomabb lesz ?.

Töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Borított csirkecomb
Borított csirkecomb

A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Zsemlében sült tojás
Zsemlében sült tojás

A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljana...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombás káposzta
Gombás káposzta

1. Egy lábasba rétegezzük a felkarikázott főtt burgonyát, a durvára vágott káposztát és a gombát. A lisztet száraz serpenyőben megpirítjuk, fokozatosan öntve hozzá forró vizet, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Brokkolis marhacsíkok  wokban - TCM
Brokkolis marhacsíkok wokban - TCM

A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, a rostjaira merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Összeforgatjuk a pác hozzávalóival és 20 percre félretesszük. Közben a brokkolit megmossuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk