Családireceptkönyv.hu

Tojásleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 fej hagyma
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1,2 l víz
- 1 kanál 10%-os ecet
- 5 tojás

A buggyantott tojás hozzávalói:
- 2 l víz
- nagy csipet só
- 2 evőkanál ecet
- tojás

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk.
◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy picit tovább pirítjuk.
◾️Közben hozzáadjuk a köményt, a sót és a borsot is.
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd mehet bele a pirospaprika is és felöntjük a víz felével.
◾️Kb. 3-4 percig forraljuk, majd beleöntjük a víz másik felét is valamint hozzáadjuk az ecetet.
◾️Egy tojást felverünk egy picit, és amikor a leves gyöngyözni kezd, óvatosan hozzácsurgatjuk.
◾️Nem kavarjuk meg azonnal, hanem várunk kb. 2 percet és csak ezután nyúlunk hozzá.
◾️A többi tojást egyesével beleejtjük a levesbe, és 4-5 percet főzzük (keverés nélkül!)!
◾️Ízlés szerint ecetet és fűszereket tehetünk még hozzá.

◾️Betétként buggyantott tojást tálalhatunk mellé.
▪️ Egy nagyobb lábasban a vizet a sóval es ecettel melegíteni kezdjük. (Nem kell, hogy forrjon, elég, ha gyöngyözik.)
▪️ A tojásokat egyenként egy tálkába, pohárba ütjük, majd egy a vízbe állított merőkanálba zuttyantjuk óvatosan.
▪️ 2-3 perc után egy szilikonlapáttal vagy kanállal óvatosan kifordítjuk a merőkanálból és további 2-3 percet főzzük.
▪️Ezután kiszedhetjük a vízből és el is készült.

Trükkök, tippek, praktikák:


Buggyantott tojással kínáljuk.

Tojásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Levesalap - TCM
Levesalap - TCM

A zöldségeket adagonként daráld le a hagymával, gyömbérrel, zöldfűszerekkel. Ha nincs aprítód, le is reszelheted vagy egészen apróra fel is vághatod a zöldségeket. Egy vastag falú...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Magyaros gombaleves vajas galuskával
Magyaros gombaleves vajas galuskával

A répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirosp...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors lencseleves
Gyors lencseleves

1. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón átnyomjuk. A lencsét folyóvízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük egy szűrő...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

1. A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. 2. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. 3. Kevergesd folyam...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk