Családireceptkönyv.hu

Vadas marha


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg hús (karaj vagy marhahús, akkor felsált vegyünk)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál cukor
- 4 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt

Elkészítés:


◾️A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elősütjük.
◾️Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldségeket.
◾️Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot vagy édesítőt, a mustárt és beletesszük a húst.
◾️Kb. 1,5 órát főzzük.
◾️Ezután kiszedjük a húst, a babérlevelet és összeturmixoljuk a zöldségeket.
◾️Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt és forralunk rajta egyet.
◾️A végén visszatesszük a húst a szószba.

Trükkök, tippek, praktikák:


Makarónival vagy zsemlegombóccal kínálhatjuk.

Vadas marha

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vörösboros marha recept
Vörösboros marha recept

A hús Felszeleteljük a húsokat ujjnyi vastagságra, én nem szoktam kiklopfolni, de szokás kérdése. Nálunk a férjem azt mondja, nem papírt akar enni :) Besózzuk, meg a mustárral ki...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándor
Stroganoff bélszín
Stroganoff bélszín

Először a hozzávalókat előkészítjük. A hagymát felszeleteljük, a gombát hosszában negyedeljük, a csemege uborkát vékonyra csíkozzuk. A bélszínt vékony ujjnyi csíkokra vágjuk. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tökéletes marhapörkölt
Tökéletes marhapörkölt

Az alapanyagokat készítsük elő. A vöröshagymát aprítsuk fel, a húst pedig nagyjából 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A lábasban, bográcsban, wokban, vagy amiben főzünk olvasszuk meg...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Izabella
Petőfi rostélyos
Avatar László Kedvelnék
Petőfi rostélyos

A marhahús széleit bevagdossuk, majd egy klopfolóval kicsit kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mustárral.Egy zárható edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakár...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk