- 1 kg hús (karaj vagy marhahús, akkor felsált vegyünk)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál cukor
- 4 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
◾️A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elősütjük.
◾️Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldségeket.
◾️Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot vagy édesítőt, a mustárt és beletesszük a húst.
◾️Kb. 1,5 órát főzzük.
◾️Ezután kiszedjük a húst, a babérlevelet és összeturmixoljuk a zöldségeket.
◾️Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt és forralunk rajta egyet.
◾️A végén visszatesszük a húst a szószba.
Makarónival vagy zsemlegombóccal kínálhatjuk.
1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hátszínszeleteket mindkét oldalon meghintem a fūszersóval, kevés mustárral megkenem, kevés olajba mártom és a hūtõbe helyezem. Néhány óra múlva már süthetem is, forró zsírban va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1 kg marha bélszínt letisztítunk sózunk, borsozunk, 10 dkg zsírban hirtelen átsütjük angolosra. Ebbe a zsírba 1/4 kg feltört ?ritka csontot? pirítunk, megszórjuk 5 dkg liszttel és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, szegélyüket bevagdossuk (hogy sütés közben fel ne púposodjanak), folpackkal letakarjuk, és kissé kiverjük. Egyik oldalukat megkenj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű