Családireceptkönyv.hu

Vadas marha


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg hús (karaj vagy marhahús, akkor felsált vegyünk)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál cukor
- 4 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt

Elkészítés:


◾️A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elősütjük.
◾️Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldségeket.
◾️Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot vagy édesítőt, a mustárt és beletesszük a húst.
◾️Kb. 1,5 órát főzzük.
◾️Ezután kiszedjük a húst, a babérlevelet és összeturmixoljuk a zöldségeket.
◾️Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt és forralunk rajta egyet.
◾️A végén visszatesszük a húst a szószba.

Trükkök, tippek, praktikák:


Makarónival vagy zsemlegombóccal kínálhatjuk.

Vadas marha

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marharagu borosan
Marharagu borosan

A marhalapockát felkockázzuk.A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert vastagabb szeletekre felszeleteljük. Az olajat felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Marhapörkölt
Marhapörkölt

1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bográcsban főtt marhagulyás
Bográcsban főtt marhagulyás

A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hag...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk