- 3 db M-es tojás
- 1 ek. citromlé
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- 2 tk. só
- 20 g útifű maghéj
- 30 g rost mix sütőmix
- 40 g tápiókakeményítő
- 20 g kókuszolaj
- 200 ml víz
A tojásokat egy kézi habverő segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a vizet, kókuszolajat és a citromlevet.
Egy másik tálban elkeverjük a liszteket, sót és a szódabikarbónát.
A száraz hozzávalókat belekeverjük a tojásos masszába és 10 percre félretesszük.
Egy puha, de nem folyós, kézzel formázható masszát kapunk, amiből vizes kézzel öt darab, nagyjából egyforma zsemlét formázunk, szilikonlappal bélelt tepsire fektetjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Ha van rá lehetőség, további 10 percig hőlégkeveréses módon sütjük még, hogy a héja ropogós legyen.
Kihűtve a legjobb állagú, kiváló szendvics – alap, nem morzsálódik és szépen egyben marad.
Dagasztás után 20 perc pihenés majd átdagasztás. Ezt követően kétszeresére kelesztettem. Megformáztam, sütő lemezen ismét kétszeresére kelesztettem. 250 fokon 20 percig sütöttem. M...
Elkészítési idő:Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennieA dagasztás után lis...
Elkészítési idő:Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel cukorral. Ha felfutott osszekeverjük a többi hozzávalóval jól átgyúrjuk.Kicsit ragadóstésztát kapunk.Lisztezett deszkán két felé osztjuk...
Elkészítési idő: 1 óra