- 3 db M-es tojás
- 1 ek. citromlé
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- 2 tk. só
- 20 g útifű maghéj
- 30 g rost mix sütőmix
- 40 g tápiókakeményítő
- 20 g kókuszolaj
- 200 ml víz
A tojásokat egy kézi habverő segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a vizet, kókuszolajat és a citromlevet.
Egy másik tálban elkeverjük a liszteket, sót és a szódabikarbónát.
A száraz hozzávalókat belekeverjük a tojásos masszába és 10 percre félretesszük.
Egy puha, de nem folyós, kézzel formázható masszát kapunk, amiből vizes kézzel öt darab, nagyjából egyforma zsemlét formázunk, szilikonlappal bélelt tepsire fektetjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Ha van rá lehetőség, további 10 percig hőlégkeveréses módon sütjük még, hogy a héja ropogós legyen.
Kihűtve a legjobb állagú, kiváló szendvics – alap, nem morzsálódik és szépen egyben marad.
Egy etetéssel, réteslisztből készült természetes fehér kovász (a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK) Veszünk egy tiszta üveget, amit lemérünk. A súlyát ráírjuk az üvegre. Az üv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsoljuk bele a lisztbe. Lágy tésztát kapunk, kicsit ragad. 10 percre, letakarva meleg helyre tesszük, kicsit hadd d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a liszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. 3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes