50 dkg borsó
3 db sárgarépa
petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek liszt
só
bors
1 ek pirospaprika
vegeta
0,5 kk kömény
A galuskához:
2 tojás
liszt
langyos víz
só
A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen.
Ízesítem a fűszerekkel, beledobom a nagy fej vöröshagymát, a 3 kis gerezd fokhagymát, a felszeletelt sárgarépát, majd addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
A forrásban lévő levesbe beleszaggatom a galuskát, majd rászórom a petrezselyemzöldet.
A galuska készítésekor kísérletezhetünk különböző hozzávalók belekeverésével (vegeta, petrezselyem...) , én mindig petrezselymes galuskát csinálok, finom , friss ízű.
1. A gombát kis darabokra vágjuk. 2. A hagymát az olajban puhára pároljuk, pirospaprikát szórunk rá, és a gombát hozzáadjuk. 3. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk, a tűzről lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját leh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban enyhe tűzön megolvasztom a vajat + az olívaolajat, hozzáadom a vékonyra szeletelt vöröshagymát és lefedve 10 percet párolom, néha megkeverem. Leveszem a fedőt és e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet. Felforraljuk, majd vissza vess...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: Könnyű