50 dkg borsó
3 db sárgarépa
petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek liszt
só
bors
1 ek pirospaprika
vegeta
0,5 kk kömény
A galuskához:
2 tojás
liszt
langyos víz
só
A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen.
Ízesítem a fűszerekkel, beledobom a nagy fej vöröshagymát, a 3 kis gerezd fokhagymát, a felszeletelt sárgarépát, majd addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
A forrásban lévő levesbe beleszaggatom a galuskát, majd rászórom a petrezselyemzöldet.
A galuska készítésekor kísérletezhetünk különböző hozzávalók belekeverésével (vegeta, petrezselyem...) , én mindig petrezselymes galuskát csinálok, finom , friss ízű.
A kockára vágott hagymát, és krumplit felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval. Amikor forr, beletesszük az őrölt paprikát majd a halászlé kockát. Közepes lánggon addig főzzük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFőzök egy jó lábasnyi húslevest. Egy tálkába lereszelek kb 5 uborkát. Egy edénybe kiszedek annyi levest, amennyit uborkásítani szeretnék. Ha nem tetszenek az úszkáló ubidarabok, le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. ◾️A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon vagy zsíron megpirítjuk. ◾️Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit ezt is megpirítjuk (...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes