Családireceptkönyv.hu

Borsóleves


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg borsó
3 db sárgarépa
petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek liszt

bors
1 ek pirospaprika
vegeta
0,5 kk kömény
A galuskához:
2 tojás
liszt
langyos víz

Elkészítés:


A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen.
Ízesítem a fűszerekkel, beledobom a nagy fej vöröshagymát, a 3 kis gerezd fokhagymát, a felszeletelt sárgarépát, majd addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
A forrásban lévő levesbe beleszaggatom a galuskát, majd rászórom a petrezselyemzöldet.

Trükkök, tippek, praktikák:


A galuska készítésekor kísérletezhetünk különböző hozzávalók belekeverésével (vegeta, petrezselyem...) , én mindig petrezselymes galuskát csinálok, finom , friss ízű.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves

A sertéscombot megmossuk, leszárogatjuk, majd egycentis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a hagymát a hússal együt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Babgulyás bográcsban
Babgulyás bográcsban

A répát, a gyökeret és a zellert összedaraboljuk, a krumplit felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk, befűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott húst és felöntjük vízzel. Ha a hús 3/4-ig...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Nehéz
share
Gombaleves
Gombaleves

A gombát megtisztítjuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát is felaprózzuk, majd a vajon a gombával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot, a sót, meghintjük liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Timi
Babgulyás
Babgulyás

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Beletesszük a babot és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Babérlevéllel és a füstölt leveskockával megfőzzük. Amikor félig puha, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk