50 dkg borsó
3 db sárgarépa
petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek liszt
só
bors
1 ek pirospaprika
vegeta
0,5 kk kömény
A galuskához:
2 tojás
liszt
langyos víz
só
A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen.
Ízesítem a fűszerekkel, beledobom a nagy fej vöröshagymát, a 3 kis gerezd fokhagymát, a felszeletelt sárgarépát, majd addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
A forrásban lévő levesbe beleszaggatom a galuskát, majd rászórom a petrezselyemzöldet.
A galuska készítésekor kísérletezhetünk különböző hozzávalók belekeverésével (vegeta, petrezselyem...) , én mindig petrezselymes galuskát csinálok, finom , friss ízű.
Olajat melegíteni, benne kicsit megpirítani a kockára vágott húst, a szétszedett brokkolit. Pár perc múlva rá a liszt, és annyi víz, hogy ellepje. Fűszerezzük. Ha minden megpuhult...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA fazékba tegyél egy kevés olajat,azon párold meg a feldarabolt sárgarépát,gyökeret,majd engedd fel kb.2 liter vizzel.Só,bors,ételizesitő mehet bele,illetve az egész fej hagyma,azt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 dl vízbe tesszük a tyúkhúsleves kockát,beleszórjuk a darált diót és a fűszereket.Felforraljuk és 5 percig főzzük.Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra összevágjuk. A tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű