menu

Családireceptkönyv.hu

Borsóleves


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg borsó
3 db sárgarépa
petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek liszt

bors
1 ek pirospaprika
vegeta
0,5 kk kömény
A galuskához:
2 tojás
liszt
langyos víz

Elkészítés:


A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen.
Ízesítem a fűszerekkel, beledobom a nagy fej vöröshagymát, a 3 kis gerezd fokhagymát, a felszeletelt sárgarépát, majd addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
A forrásban lévő levesbe beleszaggatom a galuskát, majd rászórom a petrezselyemzöldet.

Trükkök, tippek, praktikák:


A galuska készítésekor kísérletezhetünk különböző hozzávalók belekeverésével (vegeta, petrezselyem...) , én mindig petrezselymes galuskát csinálok, finom , friss ízű.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombaleves
Gombaleves

1. A gombát kis darabokra vágjuk. 2. A hagymát az olajban puhára pároljuk, pirospaprikát szórunk rá, és a gombát hozzáadjuk. 3. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk, a tűzről lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lívia
Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját leh...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

Egy lábasban enyhe tűzön megolvasztom a vajat + az olívaolajat, hozzáadom a vékonyra szeletelt vöröshagymát és lefedve 10 percet párolom, néha megkeverem. Leveszem a fedőt és e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontleves a la mami
Csontleves a la mami

A csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet. Felforraljuk, majd vissza vess...

Elkészítési idő: 2,5 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk