Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Brokkolikrémleves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
500 g brokkoli
víz/ alaplé
3 közepes burgonya
1 dl tejföl / 3 ek tejszín
reszelt grana pado

bors
1 kk garam masala

Elkészítés:


A vöröshagymát, és a fokhagymát felvágom, majd megpirítom a zsiradékon. Amikor egy kicsit odakapott, fedővel lefedem, és addig párolom, míg a hagyma megpuhul.
Mikor a hagyma már puha, beleteszem a lábosba a felaprított krumplit, és brokkolit, majd felöntöm annyi vízzel/ alaplével, hogy majdnem ellepje. Hozzáadom a fűszereket.
Addig főzöm a levest, míg a burgonya megpuhul, majd összeturmixolom.
Ezután hozzáadom a tejfölt/ tejszínt, és még egyszer összerottyantom.
Tálaláskor grana padot szórok rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


A garam masala Indiából származik.
Az összetevők között megtalálható a római és/ vagy feketekömény, szemes feketebors, zöld és / vagy barnakardamom, babérlevél, szerencsendió, szegfűszeg, és néha a fahéj. Az összetevőit szárazon megpirítják , majd porrá őrlik.
Nagyon jó ízt ad a főzelékeknek, sült húsoknak, és a krémleveseknek.
Akinek nincs otthon garam masala, nyugodtan helyettesítheti a fent említett fűszerekkel.

Brokkolikrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Harira – hagyományos marokkói ünnepi leves
Harira – hagyományos marokkói ünnepi leves

A vajon üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zellert, az aprított petrezselymet, koriandert, a kurkumát, fahéjat, gyömbért. Rádobjuk a kockákra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Joghurtos zöldborsó krémleves
Joghurtos zöldborsó krémleves

A hagymát felvágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Beleöntjük a borsót és az apróra vágott zellerzöldet és pár perc alatt kicsit összepároljuk. A joghurtot csomómentesre keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos paradicsomleves
Bazsalikomos paradicsomleves

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a par...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói csicseriborsóleves
Marokkói csicseriborsóleves

Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, közepes hőfokon. Dobd bele a hagymát, a fokhagymát és dinszteld 5 percig, üvegesre. Keverd bele a sáfrányt, a chilit, a fahéjrudat, a koriand...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk