2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
500 g brokkoli
víz/ alaplé
3 közepes burgonya
1 dl tejföl / 3 ek tejszín
reszelt grana pado
só
bors
1 kk garam masala
A vöröshagymát, és a fokhagymát felvágom, majd megpirítom a zsiradékon. Amikor egy kicsit odakapott, fedővel lefedem, és addig párolom, míg a hagyma megpuhul.
Mikor a hagyma már puha, beleteszem a lábosba a felaprított krumplit, és brokkolit, majd felöntöm annyi vízzel/ alaplével, hogy majdnem ellepje. Hozzáadom a fűszereket.
Addig főzöm a levest, míg a burgonya megpuhul, majd összeturmixolom.
Ezután hozzáadom a tejfölt/ tejszínt, és még egyszer összerottyantom.
Tálaláskor grana padot szórok rá.
A garam masala Indiából származik.
Az összetevők között megtalálható a római és/ vagy feketekömény, szemes feketebors, zöld és / vagy barnakardamom, babérlevél, szerencsendió, szegfűszeg, és néha a fahéj. Az összetevőit szárazon megpirítják , majd porrá őrlik.
Nagyon jó ízt ad a főzelékeknek, sült húsoknak, és a krémleveseknek.
Akinek nincs otthon garam masala, nyugodtan helyettesítheti a fent említett fűszerekkel.
Paleo májgombóc recept: 170 g pulykamáj 1 kisebb fej hagyma 1/2 kk. bors 1/2 kk. majoranna 2 gerezd fokhagyma só (ízlés szerint) 80 g Casava dara (Cassava dara ITT!) A dara...
Elkészítési idő:1. Az aszalt szilvát langyos vízben többször átmossuk, utána feltesszük főni 1 liter vízben. 2. Hozzáadjuk a bort, cukrot, fahéjat és puhára főzzük. Összeturmixoljuk. 3. Tejszínt...
Elkészítési idő: 15 percElkészítés: A kockára vágott húst elkezdem főzni, mintha húsleves készülne, közben leszedem a habját. A gyökérzöldségeket megtisztítom, kis kockákra / karikára vágom, és a húshoz a...
Elkészítési idő: