2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
500 g brokkoli
víz/ alaplé
3 közepes burgonya
1 dl tejföl / 3 ek tejszín
reszelt grana pado
só
bors
1 kk garam masala
A vöröshagymát, és a fokhagymát felvágom, majd megpirítom a zsiradékon. Amikor egy kicsit odakapott, fedővel lefedem, és addig párolom, míg a hagyma megpuhul.
Mikor a hagyma már puha, beleteszem a lábosba a felaprított krumplit, és brokkolit, majd felöntöm annyi vízzel/ alaplével, hogy majdnem ellepje. Hozzáadom a fűszereket.
Addig főzöm a levest, míg a burgonya megpuhul, majd összeturmixolom.
Ezután hozzáadom a tejfölt/ tejszínt, és még egyszer összerottyantom.
Tálaláskor grana padot szórok rá.
A garam masala Indiából származik.
Az összetevők között megtalálható a római és/ vagy feketekömény, szemes feketebors, zöld és / vagy barnakardamom, babérlevél, szerencsendió, szegfűszeg, és néha a fahéj. Az összetevőit szárazon megpirítják , majd porrá őrlik.
Nagyon jó ízt ad a főzelékeknek, sült húsoknak, és a krémleveseknek.
Akinek nincs otthon garam masala, nyugodtan helyettesítheti a fent említett fűszerekkel.
A hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, a zöldségeket is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük, plu...
Elkészítési idő:A vöröshagymát felkockázom és kevés olajon megpárolom. A csirkemell filét is kockázom és együtt párolom a hagymával. Hozzáadom a zöldségeket a zöldborsó kivételével. Amikor a hús k...
Elkészítési idő:A húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba. Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat. Egy kanállal alaposan keverd össze,...
Elkészítési idő: