2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
500 g brokkoli
víz/ alaplé
3 közepes burgonya
1 dl tejföl / 3 ek tejszín
reszelt grana pado
só
bors
1 kk garam masala
A vöröshagymát, és a fokhagymát felvágom, majd megpirítom a zsiradékon. Amikor egy kicsit odakapott, fedővel lefedem, és addig párolom, míg a hagyma megpuhul.
Mikor a hagyma már puha, beleteszem a lábosba a felaprított krumplit, és brokkolit, majd felöntöm annyi vízzel/ alaplével, hogy majdnem ellepje. Hozzáadom a fűszereket.
Addig főzöm a levest, míg a burgonya megpuhul, majd összeturmixolom.
Ezután hozzáadom a tejfölt/ tejszínt, és még egyszer összerottyantom.
Tálaláskor grana padot szórok rá.
A garam masala Indiából származik.
Az összetevők között megtalálható a római és/ vagy feketekömény, szemes feketebors, zöld és / vagy barnakardamom, babérlevél, szerencsendió, szegfűszeg, és néha a fahéj. Az összetevőit szárazon megpirítják , majd porrá őrlik.
Nagyon jó ízt ad a főzelékeknek, sült húsoknak, és a krémleveseknek.
Akinek nincs otthon garam masala, nyugodtan helyettesítheti a fent említett fűszerekkel.
Enyhén sós vízben odarakom főni a füstölt tarját néhány levélke babérral. Füstölt szalonnát kiolvasztok. Hagymát, fokhagymát, házikolbászt darabolok. A hosszú szálú savanyú káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel beletesszük a szemes borsot, a babérle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszem vízbe a karfiolt főni, ízesítem delikáttal/sóval/ erőleves kockával, ha megpuhul a karfiol akkor teszek bele betűtésztát és rántást. Rántás: Olajba teszek lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű