3 közepes fej cékla
5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
olívaolaj
1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
fél citrom leve
2 evőkanál tejföl + díszítéshez
só
bors
1 csokor petrezselyem
2 keményre főtt tojás a tálaláshoz
Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal.
Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki.
A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk.
Sűrített paradicsomot sóval, borssal, chili paprikával, medvehagymával és lereszelt fokhagymával összekeverjük. Csípős masszát kell kapnunk. Vörös- és lila hagymát csíkokra vágjuk...
Elkészítési idő: 30 percAz olajon megdinszteljük a hagymát és az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst , és addig sütjük, amíg kifehéredik. Felengedjük erő- vagy csontlevessel, ha...
Elkészítési idő:1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra. A hagymát és a burgonyákat pucold meg, majd a burgonyát aprítsd kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vágd cikkekre. 2. Egy sütésálló serpenyőbe...
Elkészítési idő: 45 percPaprikás rántást készítek, felengedem vízzel, fűszerezem. 4 tojás felverek és belecsurgatom a levesbe, ha felforrt. 4 db tojást beleütök és nem keverem szét, hagyom egészben. Készr...
Elkészítési idő: 20 perc