Családireceptkönyv.hu

Céklakrémleves petrezselyemkrémmel


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 közepes fej cékla
5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
olívaolaj
1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
fél citrom leve
2 evőkanál tejföl + díszítéshez

bors
1 csokor petrezselyem
2 keményre főtt tojás a tálaláshoz

Elkészítés:


Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal.
Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki.
A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk.

Céklakrémleves petrezselyemkrémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtgombóc leves
Sajtgombóc leves

Leves: Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Norvég lazacleves
Norvég lazacleves

A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás póréhagyma krémleves tejfőző gépben
Fokhagymás póréhagyma krémleves tejfőző gépben

tejfőző gépben :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Halászlé
Halászlé

A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, a farkából és az uszonyokból , valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk