40 dkg sárga gerebengomba
1 fej salotthagyma
fél dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss petrezselyem
2 dl tejszín
fél dl száraz fehérbor
5 szál kakukkfű
fél csokor metélőhagyma
4 minizsemle
A hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. Sózzuk, bátran megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Összeforraljuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel és a kakukkfűlevelekkel. A zsemléket félbevágjuk, és serpenyőben vagy grillsütőben a vágási felületüket megpirítjuk. A pirított zsemlékre merjük a gombaragut, megszórjuk metélőhagymával, és még forrón fogyasztjuk.
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a répákat karikára, a karalábét és a zellert apró kockára vágom, majd hideg vízbe felteszem főni. Bele teszem a sót, borsot, a paradicsomo...
Elkészítési idő:Egy lábasban felforrósítunk két evőkanál vajat és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A megtisztított, felkockázott burgonyát, fehér- és sárgarépát hozzáadjuk a hagymához,...
Elkészítési idő:A húsokat és a zöldségeket előkészítem, pucolom és megmosom, majd felaprítom. A répákat, a zellert és a karalábét egy kevés zsiradékon kevergetve pirítani kezdem, majd lefedem és...
Elkészítési idő:elkészítés A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát össze...
Elkészítési idő: