Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cipóban tálalt tejszínes gombaragu friss zöld fűszer


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg sárga gerebengomba
1 fej salotthagyma
fél dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss petrezselyem
2 dl tejszín
fél dl száraz fehérbor
5 szál kakukkfű
fél csokor metélőhagyma
4 minizsemle

Elkészítés:


A hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. Sózzuk, bátran megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Összeforraljuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel és a kakukkfűlevelekkel. A zsemléket félbevágjuk, és serpenyőben vagy grillsütőben a vágási felületüket megpirítjuk. A pirított zsemlékre merjük a gombaragut, megszórjuk metélőhagymával, és még forrón fogyasztjuk.

Cipóban tálalt tejszínes gombaragu friss zöld fűszer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Póréhagymás burgonyaleves
Póréhagymás burgonyaleves

A csíkokra fölszeletelt baconszalonnát 3 evőkanál étolajon megpirítjuk, egy tányéra kiszedjük. Meghámozzuk a burgonyát, és közepes kockákra vágjuk föl. A póréhagymát is vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gomba - Gombaleves 2 - OK
Gomba - Gombaleves 2 - OK

1. A finomra vágott hagymát. olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, zöldséget. 2. Sózzuk, paprikát, borsot szórunk rá. 3. Vízzel felen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirke - Csirkegulyás - OK
Csirke - Csirkegulyás - OK

1. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. 2. Megszórjuk paprikával és beletesszük a feldarabolt csirkét. 3. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Kelbimbóleves
Kelbimbóleves

1. Meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát. A kelbimbóval együtt beletesszük egy edénybe és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. 2 Ízlés szerint meghintjük sóval,...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk