40 dkg sárga gerebengomba
1 fej salotthagyma
fél dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss petrezselyem
2 dl tejszín
fél dl száraz fehérbor
5 szál kakukkfű
fél csokor metélőhagyma
4 minizsemle
A hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. Sózzuk, bátran megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Összeforraljuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel és a kakukkfűlevelekkel. A zsemléket félbevágjuk, és serpenyőben vagy grillsütőben a vágási felületüket megpirítjuk. A pirított zsemlékre merjük a gombaragut, megszórjuk metélőhagymával, és még forrón fogyasztjuk.
A csíkokra fölszeletelt baconszalonnát 3 evőkanál étolajon megpirítjuk, egy tányéra kiszedjük. Meghámozzuk a burgonyát, és közepes kockákra vágjuk föl. A póréhagymát is vé...
Elkészítési idő:1. A finomra vágott hagymát. olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, zöldséget. 2. Sózzuk, paprikát, borsot szórunk rá. 3. Vízzel felen...
Elkészítési idő:1. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. 2. Megszórjuk paprikával és beletesszük a feldarabolt csirkét. 3. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pi...
Elkészítési idő:1. Meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát. A kelbimbóval együtt beletesszük egy edénybe és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. 2 Ízlés szerint meghintjük sóval,...
Elkészítési idő: 25 perc