2 nektarin
4 sárgabarack
2 szilva
10 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
3 cm-es vaníliadarab
nádcukor (sima kristálycukorral helyettesíthető)
vágott pisztácia (akár sós is lehet, úgy izgalmasabb)
A megmosott gyümölcsöket megtöröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. Közben felforrósítjuk a grillserpenyőt.
A gyümölcsök vágott felét belenyomjuk a nádcukorba, ami szépen rátapad. A forró serpenyőbe helyezzük a gyümölcsöket, cukros felükkel lefelé.
Közben kikeverjük a krémsajtot a vanília kikapart magjaival és a porcukorral.
Ha a gyümölcsökön már szépen karamellizálódik a cukor, megfordítjuk őket, még egy percig a serpenyőben hagyjuk.
A vaníliás krémmel és vágott pisztáciával tálaljuk.
Lsd: Muffin recept. Étcsokoládé muffin: 9 dkg cukor 1 kocka étcsokoládé a közepébe kettétörve Aszalt gyümölcsös muffin: 7 dkg cukor 6-7 asztalt gyümölcs a közepébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük b...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű•Mindent összekeverek egy nagy tálban. ( A vajat kis kockákban, lehető leghidegebb formában morzsolom a tésztába.) •Fél órára állni hagyom, majd kinyújtom, szaggatom és "nyomdázom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű