2 nektarin
4 sárgabarack
2 szilva
10 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
3 cm-es vaníliadarab
nádcukor (sima kristálycukorral helyettesíthető)
vágott pisztácia (akár sós is lehet, úgy izgalmasabb)
A megmosott gyümölcsöket megtöröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. Közben felforrósítjuk a grillserpenyőt.
A gyümölcsök vágott felét belenyomjuk a nádcukorba, ami szépen rátapad. A forró serpenyőbe helyezzük a gyümölcsöket, cukros felükkel lefelé.
Közben kikeverjük a krémsajtot a vanília kikapart magjaival és a porcukorral.
Ha a gyümölcsökön már szépen karamellizálódik a cukor, megfordítjuk őket, még egy percig a serpenyőben hagyjuk.
A vaníliás krémmel és vágott pisztáciával tálaljuk.
A hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, muffin formákba kanalazzuk a masszát, majd készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk. 2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal. 3. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához. Egy nagy tepsit kikenünk v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű