2 nektarin
4 sárgabarack
2 szilva
10 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
3 cm-es vaníliadarab
nádcukor (sima kristálycukorral helyettesíthető)
vágott pisztácia (akár sós is lehet, úgy izgalmasabb)
A megmosott gyümölcsöket megtöröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. Közben felforrósítjuk a grillserpenyőt.
A gyümölcsök vágott felét belenyomjuk a nádcukorba, ami szépen rátapad. A forró serpenyőbe helyezzük a gyümölcsöket, cukros felükkel lefelé.
Közben kikeverjük a krémsajtot a vanília kikapart magjaival és a porcukorral.
Ha a gyümölcsökön már szépen karamellizálódik a cukor, megfordítjuk őket, még egy percig a serpenyőben hagyjuk.
A vaníliás krémmel és vágott pisztáciával tálaljuk.
A tojásfehérje kivételével a tésztához valókat, illetve a zöld ételszínezőből néhány cseppet (amíg a kívánt zöld színt el nem érjük) robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk az elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, s lyukat formázunk a közepén. Ide tesszük a cukrot, tojást, bort, sót és a citromhéjat, majd keverni kezdjük, s a vajat kis kockánként adagoljuk hozz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méret...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes