12-15 dkg-os bőrős lazacszeletek
só, bors
olívaolaj
saláta
A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal.
Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a halszeleteket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük, sózzuk-borsozzuk. A hőfokot közepesre mérsékeljük.
Addig hagyjuk sülni (nem kell mozgatni), amíg a hús színe nagyjából a szelet közepéig kivilágosodik. Ez körülbelül 3-4 perc. Ekkor óvatosan megfordítjuk a szeleteket, a másik felének is adunk nagyjából 2-3 percet a serpenyőben. A halszeleteket frissen tálaljuk, jó mellé a saláta és a friss bagett vagy rozskenyér.
A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, rá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA legízletesebb rántott halszeletet fiatal harcsából készíthetjük, de a pikkelyes ponty és csuka is nagyon jó. A süllőfilé, fogasszelet különleges alkalmakra való. Harcsaszeletek v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 1/2 avokádó (130 g) 153 g sült lazac (más hallal is jó) 6 g só (Himalaya só ITT!) 1 pucolt salátahagyma (70 g) 2 nagyobb gerezd fokhagyma 1/2 bio citrom leve (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű