12-15 dkg-os bőrős lazacszeletek
só, bors
olívaolaj
saláta
A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal.
Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a halszeleteket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük, sózzuk-borsozzuk. A hőfokot közepesre mérsékeljük.
Addig hagyjuk sülni (nem kell mozgatni), amíg a hús színe nagyjából a szelet közepéig kivilágosodik. Ez körülbelül 3-4 perc. Ekkor óvatosan megfordítjuk a szeleteket, a másik felének is adunk nagyjából 2-3 percet a serpenyőben. A halszeleteket frissen tálaljuk, jó mellé a saláta és a friss bagett vagy rozskenyér.
A halat felcsíkozzuk, és elkészítjük a sörtésztát. A lisztbe belekeverjük a tojást, majd addig öntjük hozzá a hideg sört, amíg sűrű tejszín állagú nem lesz. Ebben mártjuk meg a h...
Elkészítési idő:Megtisztítjuk és kibelezzük a rákot. Egy közepes serpenyőben megolvasszuk, majd felforrósítjuk az olívaolajat a vajjal. Beletesszük a sonkát és a rákot. Folyamatos kevergetés mell...
Elkészítési idő:A kifogott keszeget, kárászt kibelezték, de nem pikkelyezték le. A halakat kívül-belül sózták, paprikázták, majd betekerték sárral kevert fűszálakkal. Beledobták a parázsba, majd e...
Elkészítési idő: 1