12-15 dkg-os bőrős lazacszeletek
só, bors
olívaolaj
saláta
A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal.
Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a halszeleteket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük, sózzuk-borsozzuk. A hőfokot közepesre mérsékeljük.
Addig hagyjuk sülni (nem kell mozgatni), amíg a hús színe nagyjából a szelet közepéig kivilágosodik. Ez körülbelül 3-4 perc. Ekkor óvatosan megfordítjuk a szeleteket, a másik felének is adunk nagyjából 2-3 percet a serpenyőben. A halszeleteket frissen tálaljuk, jó mellé a saláta és a friss bagett vagy rozskenyér.
A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával. Sós tejbe teszem egy éjszakára. A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomóment...
Elkészítési idő: 20 percFazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral. Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz. A halcsontok...
Elkészítési idő: 3 óraA halat aprítsuk fel. A paprikákat, póréhagymát is daraboljuk fel, tetszőlegesen. Vajon megpirítjuk a zöldségeket és ha már félig megpuhultak, rárakjuk a haldarabokat. Tovább pi...
Elkészítési idő: