Családireceptkönyv.hu

Lazac steak


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12-15 dkg-os bőrős lazacszeletek
só, bors
olívaolaj
saláta

Elkészítés:


A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal.
Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a halszeleteket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük, sózzuk-borsozzuk. A hőfokot közepesre mérsékeljük.
Addig hagyjuk sülni (nem kell mozgatni), amíg a hús színe nagyjából a szelet közepéig kivilágosodik. Ez körülbelül 3-4 perc. Ekkor óvatosan megfordítjuk a szeleteket, a másik felének is adunk nagyjából 2-3 percet a serpenyőben. A halszeleteket frissen tálaljuk, jó mellé a saláta és a friss bagett vagy rozskenyér.

Lazac steak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranypanírban sült hekkfilé
Aranypanírban sült hekkfilé

A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával. Sós tejbe teszem egy éjszakára. A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomóment...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Halászlé
Halászlé

Fazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral. Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz. A halcsontok...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Paprikás halragu
Paprikás halragu

A halat aprítsuk fel. A paprikákat, póréhagymát is daraboljuk fel, tetszőlegesen. Vajon megpirítjuk a zöldségeket és ha már félig megpuhultak, rárakjuk a haldarabokat. Tovább pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk