2 nagy üveg magozott meggy
cukor ( ízlés szerint)
2 ek holland kakaó
4 ek búzadara
kész réteslapok
A magozott meggyet levével együtt öntsd egy fazékba, adj hozzá ízlés szerinit cukrot, 2 evőkanál holland kakaót, forrald fel, majd add hozzá a búzadarát! Ezután vedd le a tűzről, és pihentesd pár percig.
A réteslapokat kivajazott tepsibe tedd, majd a töltelék, és ismét réteslap.
180 fokra előmelegített sütőben süsd szép aranyszínűre.
A lisztet a vajjal és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Nagyobb diónyi gombócokat formázunk belőle, majd hűtőbe tesszük. Egy tepsibe előkészítjük a fémkosárkákat. A tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat form...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszedolgozzuk a tésztát és még pihen megcsináljuk a tölteléket. A tészta felét egy lapnak kinyújtjuk és zsírozott lisztezett tepsibe tesszük. Rátöltjük a mákos masszát, elegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes