50 dkg csirkemellfilé
25 dkg mascarpone
15 dkg fekete olajbogyó
8-10 db szárított paradicsom (elhagyható)
10 dkg mozzarella
10 levél friss bazsalikom vagy 1 ek szárított
só
olaj
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a hús mindkét oldalát elősütjük egy-egy perc alatt. A szeleteket tűzálló tálba tesszük egymás mellé.
A krémsajtot elkeverjük kevés sóval, a bazsalikommal, a vékony csíkokra vágott szárított paradicsommal és az olajbogyóval összekeverjük, és eloszlatjuk a hússzeleteken.
A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, az étel tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, salátával tálaljuk.
A csirkemell nem lesz száraz ennyi sajt kíséretében, az biztos. A ropogósra sült sajtnál pedig talán nincs is finomabb. A sok olajbogyótól enyhén sós lesz, a szárított paradicsom és a bazsalikom pedig megadja a szükséges pluszt a semleges alapok mellé.
1. A csirkemelleket félbe vágjuk, a gyros gyorspáccal bedörzsöljük. 2. A háromféle mustárt összekeverjük, majd a csirkére kenjük. 3. A forró grillrácsot az olajjal megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst alaposan megmossuk, és a kívánt méretűre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, és bele helyezzük a húst. Annyi vízzel öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű