50 dkg csirkemellfilé
25 dkg mascarpone
15 dkg fekete olajbogyó
8-10 db szárított paradicsom (elhagyható)
10 dkg mozzarella
10 levél friss bazsalikom vagy 1 ek szárított
só
olaj
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a hús mindkét oldalát elősütjük egy-egy perc alatt. A szeleteket tűzálló tálba tesszük egymás mellé.
A krémsajtot elkeverjük kevés sóval, a bazsalikommal, a vékony csíkokra vágott szárított paradicsommal és az olajbogyóval összekeverjük, és eloszlatjuk a hússzeleteken.
A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, az étel tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, salátával tálaljuk.
A csirkemell nem lesz száraz ennyi sajt kíséretében, az biztos. A ropogósra sült sajtnál pedig talán nincs is finomabb. A sok olajbogyótól enyhén sós lesz, a szárított paradicsom és a bazsalikom pedig megadja a szükséges pluszt a semleges alapok mellé.
A csirkemellet vágjuk fel tetszés szerint 2x2 cm-es kockákra vagy 5x2 cm-es szalagokra (én az utóbbit választottam, ez esetben a szalagok ne legyenek vastagabbak fél centinél). Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDuci csíkokra vágjuk a húst, negyedekre a krumplit, csíkokra a szalonnát, kockára a hagymát és negyedekre az apróbb gombát. Olajat öntünk a tepsibe és mindent belemerünk, megsózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk,borsozzuk.A joghurtot elkeverjük a fokhagymával és egy jól záródó dobozba lerétegezzük a csirkemellel.Rápattintjuk a dobozra a tetőt és egy éjszakára beküldjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű