50 dkg csirkemellfilé
25 dkg mascarpone
15 dkg fekete olajbogyó
8-10 db szárított paradicsom (elhagyható)
10 dkg mozzarella
10 levél friss bazsalikom vagy 1 ek szárított
só
olaj
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a hús mindkét oldalát elősütjük egy-egy perc alatt. A szeleteket tűzálló tálba tesszük egymás mellé.
A krémsajtot elkeverjük kevés sóval, a bazsalikommal, a vékony csíkokra vágott szárított paradicsommal és az olajbogyóval összekeverjük, és eloszlatjuk a hússzeleteken.
A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, az étel tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, salátával tálaljuk.
A csirkemell nem lesz száraz ennyi sajt kíséretében, az biztos. A ropogósra sült sajtnál pedig talán nincs is finomabb. A sok olajbogyótól enyhén sós lesz, a szárított paradicsom és a bazsalikom pedig megadja a szükséges pluszt a semleges alapok mellé.
Készítünk egy hagymás tört krumplit. Sózom, borsozom. A tojást kifőzöm majd szeletelem. A sajtot lereszelem. A csirkemellet vékony szeletekre vágom. Sózom. A húsra tesszük a tört...
Elkészítési idő: 45 percNagyobb kockákra vágjuk a húst, és az egyik kicsumázott almát. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd, az almával váltakozva, pálcikákra vagy kis nyársakra tűzzük. A...
Elkészítési idő: 30 percA húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntü...
Elkészítési idő: