Családireceptkönyv.hu

Dubarry szelet


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 szelet sertéskaraj (csirkemell is jó)
- 1 kisebb karfiol (közepes rózsákra szedve)
- só, bors

Mornay-mártáshoz:
- 1 evőkanál vaj
- 2 ek liszt
- 1 dl húsalaplé (kockából is jó)
- 1 dl főző tejszín
- 1-2 tojássárgája
- szerecsendió
- egy kis extra sajt a tetejére

Elkészítés:


1. vajon világosra pirítunk lisztet, felöntjük egy kevés olyan alaplével, aztán a tűzről lehúzva tejszínnel, reszelt szerecsendióval és tojássárgájával egészítjük ki.

2. A sózott-borsozott hússzeleteket serpenyőben megsütjük,

3. a karfiolrózsákat félpuhára pároljuk (forrástól 5-7 perc), majd a húsra helyezzük, leöntjük a mártással (egy kis extra sajt fincsi a tetejére), és 20 percet sütjük 180 fokos sütőben.

Rizzsel vagy krumplival lehet tálalni.

Dubarry szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Bea
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Kukoricás apróhús - OK
Comb - Kukoricás apróhús - OK

1 A szalonnát vékonyan felkockázzuk, kisütjük a zsírját. 2. Ha kevés a zsiradék, pótoljuk ki olajjal és ebben pároljuk meg a hagymát, majd a húst. 3. Beletesszük a felkarik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Zöldborsós tokány
Zöldborsós tokány

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagys...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Rakott cukkini
Rakott cukkini

A kockázott bacont kevés olajon megpirítjuk. A hagymát kis kockákra vágjuk, megdinszteljük, fűszekerekkel ízesítjük, rádobjuk a darált húst, készre sütjük. Elkészítjük a rizst. Öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk