menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis tészta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1+5 ek olaj
1+2 tk só
1 ek pirospaprika
fél zacskó kocka tészta
2 db közepes vöröshagyma
4 db közepes krumpli apró kockákra vágva

Elkészítés:


Egy lábasba vizet öntünk, bele 1 tk só, 1 ek olaj, és felforraljuk. Megfőzzük benne a tésztát, majd hideg vízzel leöblít, és lecsepegtet.

Egy edényben (vagy wok-ban) 5 ek olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát. A tűzről lehúzzuk, bele 1 ek pirospaprikát, jól összekever, bele a kockára vágott mosott krumpli, 2 tk só, és 1 dl viz. Lefed és kis lángon főzni, a vizet közben többször apránként utánpótolni ha kell, hogy ne égjen le!

Ha megpuhult, akkor bele a tésztát, és 5 percig nagy lángon kevergetve összepirítani.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy eléggé erősen krumplis recept, ízlés szerint lehet több tésztával is csinálni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A maffia lángosa
A maffia lángosa

A folyadékokat beleöntjük egy nagy tálba, vagy a kenyérsütő üstjébe, majd hozzátesszük a többi alapanyagot és egy jól kidolgozott tésztát készítünk. Legalább egy órán át kelni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes-csirkés fettuccine póréhagymával
Tejszínes-csirkés fettuccine póréhagymával

1. Főzd meg a tésztát a csomagoláson található útmutató szerint, szűrd le, és tedd vissza a lábosba. 2. Közben olvasszuk fel a vajat egy közepes serpenyőben. Adjuk hozzá a póréhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

1.A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis tészta
Virslis tészta

A tésztának felrakom a vizet főni sóval. Míg felfő a tészta a virslit felkarikázom. A forrásban lévő vízbe belerakom a tésztát (elkeverem, le ne tapadjon), majd a virslikarikákat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk