menu

Családireceptkönyv.hu

Narancskenyér brutál tuti


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 db narancs
4 egész tojás
180 g cukor
fél csomag sütőpor
240 g mandulaliszt
4 cl narancslikőr (nekem limoncello volt)
kevés szerecsendió, kardamom (nekem fahéj volt)
kevés kandírozott narancs darabolva (nekem datolya volt)
díszítéshez: olvasztott csoki (szerintem nem kell)

Elkészítés:


A 2 db narancsot tedd bele vízbe főzni (mint ha tojást főznél). Összesen 45 percig kell főzni egészben héjastul mindenestül.
Viszont 15 percnél öntsd ki a vizet, tegyél bele tiszta vizet és főzzed újabb 15 percig. Majd öntsd ki a vizet és tiszta vízben főzd az utolsó 15 percig. Ez azért kell, hogy a narancs héjából kimenjen a keserű íz.

Ha kész van, akkor darabold fel és turmixold le héjastul mindenestül pépesre a narancsot. Tegyél hozzá: 4 egész tojást, 180 g cukrot, fél csomag sütőport, 240 g mandulalisztet, 4 cl narancslikőrt, kevés szerecsendiót + kardamomot + kevés kandírozott narancsot darabolva. Robotgéppel jól keverd össze.

Én tortaformában sütöttem, de elvileg gyümölcskenyér formába kell önteni. Sütőpapír legyen alatta. Nagyon alacsony hőfokon kb. másfél órán keresztül kell sütni. Akkor jó ha világosbarna a teteje. Ha kihűlt tedd a hűtőbe éjszakára, másnapra tökéletes. Ha akarsz lehet csokit olvasztani a tetejére, de teljesen jó nélküle is. Olyan finom, hogy besírsz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinga: én 165 fokon sütöm mindig.
Kinga: mandulaliszt helyett darált mandulából még jobb.

Narancskenyér brutál tuti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia citromtorta
Francia citromtorta

A liszthez keverjük a sót, a porcukrot és a hideg, felkockázott vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, - ettől a tészta összeáll. Frissen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Erdélyi puncstorta
Erdélyi puncstorta

Megsütjük a piskótát, kihűlés után a tetejéről levágunk kb. 1 ujjnyi vastag lapot, a maradék közepét kivájjuk, és egy üreget képezünk. A kiszedett piskótát összemorzsoljuk, és rumm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Hamis krémtúrós
Hamis krémtúrós

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Karamell szelet
Karamell szelet

200 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztához a cukrot karamellízáljuk, hozzáadjuk a tejet és a vajat, melegítjük amíg újra fel nem olvad a karamell. A lisztet elkeverjük a sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk