Tésztához:
25 dkg Ráma
50 dkg liszt
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt (jobb ha füstölt sajt is van benne)
4 dkg élesztő (tejfölben felfuttatva)
1-2 kk só
1 csipet cukor
Tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
A tészta alapanyagokat (kivéve a sajt!) összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a sajt felével, majd összehajtogatjuk (4 oldalról).
Ezután 30 percet állni hagyjuk, majd újból kinyújt, rászórjuk a sajt másik felét, hajtogatjuk.
Ezután még 1x 30 percet kell állnia, aztán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megmintázzuk, kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tojással bekenjük, sajjtal megszórjuk. Közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kinga jegyzetek:
Szerintem inkább 2-3 vagy 3-4 kk só kell, 1-2 nem elég!
Én az egészet beleraktam a kenyérsütő gép kavaró+dagasztó funkciójára. Utána kinyújt+bevagdos+kiszaggat+megken --> sütő.
Én 190 fokon sütöttem és úgy jó lett.
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű