Tésztához:
25 dkg Ráma
50 dkg liszt
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt (jobb ha füstölt sajt is van benne)
4 dkg élesztő (tejfölben felfuttatva)
1-2 kk só
1 csipet cukor
Tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
A tészta alapanyagokat (kivéve a sajt!) összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a sajt felével, majd összehajtogatjuk (4 oldalról).
Ezután 30 percet állni hagyjuk, majd újból kinyújt, rászórjuk a sajt másik felét, hajtogatjuk.
Ezután még 1x 30 percet kell állnia, aztán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megmintázzuk, kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tojással bekenjük, sajjtal megszórjuk. Közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kinga jegyzetek:
Szerintem inkább 2-3 vagy 3-4 kk só kell, 1-2 nem elég!
Én az egészet beleraktam a kenyérsütő gép kavaró+dagasztó funkciójára. Utána kinyújt+bevagdos+kiszaggat+megken --> sütő.
Én 190 fokon sütöttem és úgy jó lett.
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük az élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a 2 tojást, a tejfölt, a morzsolt fetát és a feta sósságától függően sót. Összegyúrjuk, megdagasztjuk, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük. Majd kinyujtjuk 1.5-2 cm vastagságúra és kiszaggatjuk. Tetejére t.sarga, pici só és reszelt sajt. 170 fokon kb 20 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű