Tészta:
2 tojás sárgája
70 g cukor
70 ml olvasztott vaj
200 g liszt
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
4 g sütőpor
Töltelék:
2 tojás fehérje
3 ek cukor
400 g vanilia joghurt
50 g liszt
+porcukor a tetejére
A tésztát összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, fóliába a mélyhűtőbe rakjuk 30 percre. Egy kisebb tortaforma aljába sütőpapirt teszünk. Kivesszük az egyik cipót, és addig nyomkodjuk bele, amig egyenletes nem lesz.
Utána még fél órára vissza kell tenni a mélyhűtőbe (nekem nem fért be, úgyhogy én 1 órára a hűtőbe raktam).
Közben elkészítem a tölteléket. Egy tálba a fehérjét kemény habbá verni, félúton hozzátenni a 3 ek cukrot is. Egy másik tálban csomómentesre összekeverni a joghurtot a liszttel. Ebbe kell a fehérjét óvatosan beleforgatni. Mehet a tortaformába. Majd a másik cipót a sajtreszelő nagyobb lyukán ráreszelni. 180 fokon kb. 30 percig sül (nekem kicsit több volt). Tálalás előtt porcukor megy a tetejére.
A csokoládét felolvasszuk és kicsit hagyjuk visszahűlni. A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük.A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 7dl -es üveg magozott meggybefőttet szűrőn lecsepegtetünk. 2. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habos keverjük, majd hozzá adjuk az olajat. Pár perc keverés után má...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a kávéval elkevert lisztet. 180 fokon 10-15 percig sütjük. A tejszínt, a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a tojásokat, a vajat és a vaníliaesszenciát keverjük habosra. Forgassuk bele a tejfölt, szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, végül a citromhéjat. Keverjük simára, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű