Tészta:
2 tojás sárgája
70 g cukor
70 ml olvasztott vaj
200 g liszt
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
4 g sütőpor
Töltelék:
2 tojás fehérje
3 ek cukor
400 g vanilia joghurt
50 g liszt
+porcukor a tetejére
A tésztát összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, fóliába a mélyhűtőbe rakjuk 30 percre. Egy kisebb tortaforma aljába sütőpapirt teszünk. Kivesszük az egyik cipót, és addig nyomkodjuk bele, amig egyenletes nem lesz.
Utána még fél órára vissza kell tenni a mélyhűtőbe (nekem nem fért be, úgyhogy én 1 órára a hűtőbe raktam).
Közben elkészítem a tölteléket. Egy tálba a fehérjét kemény habbá verni, félúton hozzátenni a 3 ek cukrot is. Egy másik tálban csomómentesre összekeverni a joghurtot a liszttel. Ebbe kell a fehérjét óvatosan beleforgatni. Mehet a tortaformába. Majd a másik cipót a sajtreszelő nagyobb lyukán ráreszelni. 180 fokon kb. 30 percig sül (nekem kicsit több volt). Tálalás előtt porcukor megy a tetejére.
Az étcsokit a margarinnal gőz fölött összeolvasztjuk. Az hozzávalókat összekeverjük, kivajazott tepsiben kb 25 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból egy-egy kakaós piskótát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes