4 tojás
10 dkg kristálycukor
egy csipet só
12,5 dkg liszt
3dl tej
friss vagy befőtt gyümölcs
mandula, fahéj
A clafoutis elkészítése:
4 tojást felverek 10 dkg kristálycukorral és egy csipet sóval, hozzáadok 12,5 dkg lisztet, csomómentesre keverem, aztán fokozatosan beleöntök 3 dl tejet kevergetve.
Ezt ráöntöm az előzetesen kivajazott formába vágott gyümölcsökre (eper, cseresznye, szeder, barack, körte, stb.). A tetejét meg szoktam szórni vágott mandulával vagy fahéjas kristálycukorral.
180 fokra megy a sütőbe 40 percre. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat!
A porcukrot, a mandulát és a kakaóport simára keverjük. (Jó, ha át is szitáljuk.) A tojásfehérjét a kristálycukorral kézi habverővel a cukor teljes felolvadásáig verjük, majd óvato...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát. 2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból összegyúrom a tésztát. Kétfelé osztva kinyújtom a tepsibe. A tetejére simítom a reszelt almát, megszórom fahéjjal és ráteszem a másik tésztát. A tetejét megkenem to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű