menu

Családireceptkönyv.hu

Pontyfilé tejszínes kapormártással


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 szép szelet pontyfilé, só, citromlé, liszt, olaj, cukor, ecet, 1 csomó kapor 2 dl tejszín, 3 dl csontleves (lehet leveskockából is)

Elkészítés:


A halfiléket, picit megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd szalvétán leszárítjuk. Ezután beforgatjuk lisztbe, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Négy evőkanálnyi olajon világosra pirítunk egy púpozott evőkanál lisztet a finomra vágott kaporral együtt, majd csontlevessel felengedjük, és sóval, cukorral, pici ecettel ízlés szerint fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt és jól kiforraljuk. A halszeleteket vajas burgonyával tálaljuk, s félig bevonjuk a mártással.

Trükkök, tippek, praktikák:


A mártás készítését és a halszeletek sütését egyszerre időzítsük, hogy frissen, melegen kerüljön mindkettő az asztalra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros mázas grillezett lazac
Mustáros mázas grillezett lazac

A lazacot sózzuk, borsozzuk. A csípős dijoni mustárt kikeverjük a nádcukorral és alaposan bekenjük vele a lazacszeleteket. Egy teflon tepsiben 220 fokos sütőben 15 percig grillezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lepényhal olasz módra
Lepényhal olasz módra

A lepényhalat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Az olajbogyót és a kapribogyót durván felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, beledobjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A halfiléket kb. 100-150 g-os darabokra vágjuk és mindkét oldalukon besózzuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy alacsony falú lábosban vagy serpenyőben felhevítjük a zsírt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Kárász grillserpenyőben
Kárász grillserpenyőben

Forrásban lévő vízben 8 percig főzzük a sárgarépát, ételízesítővel ízesítjük. Felvágjuk a lilahagymát, és befűszerezzük a megtisztított kárászokat. A grillserpenyőre fektetjük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk