Családireceptkönyv.hu

Pontyfilé tejszínes kapormártással


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 szép szelet pontyfilé, só, citromlé, liszt, olaj, cukor, ecet, 1 csomó kapor 2 dl tejszín, 3 dl csontleves (lehet leveskockából is)

Elkészítés:


A halfiléket, picit megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd szalvétán leszárítjuk. Ezután beforgatjuk lisztbe, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Négy evőkanálnyi olajon világosra pirítunk egy púpozott evőkanál lisztet a finomra vágott kaporral együtt, majd csontlevessel felengedjük, és sóval, cukorral, pici ecettel ízlés szerint fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt és jól kiforraljuk. A halszeleteket vajas burgonyával tálaljuk, s félig bevonjuk a mártással.

Trükkök, tippek, praktikák:


A mártás készítését és a halszeletek sütését egyszerre időzítsük, hogy frissen, melegen kerüljön mindkettő az asztalra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lazacos rizottó uborkával és tárkonnyal
Lazacos rizottó uborkával és tárkonnyal

Hevítsük a vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük rá az újhagymát és az uborkát. Pirítsuk 2-3 percig, időnként kevergetve. Ne hagyjuk az újhagymát megbarnulni. Keverjük a zöldségeke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
ZACSKÓBAN SÜLT HEKK SPENÓTTAL
ZACSKÓBAN SÜLT HEKK SPENÓTTAL

A törzseket megtisztítjuk – hasáról-hátáról éles pengével eltávolítjuk az úszóit, farok úszóját egy határozott mozdulattal lenyessük, a halat gerincre merőlegesen beirdaljuk. Fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsiben sült kárász
Tepsiben sült kárász

A tisztított halakat, kívül, belül, jól megtisztítjuk. Sűrűn bevagdossuk, sózzuk. Kevés fokhagymaport szórhatunk a hasüregébe. Ha van időnk, hagyjuk állni 1-2 órát. Forgassuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes vajban sült halszeletek
Petrezselymes vajban sült halszeletek

A halfilét ha fagyasztott kiolvasztjuk, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a felvágott petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk