Hozzávalók:
6 csirkecomb
8 gerezd fokhagyma
friss rozmaring
őrölt bors
tengeri só
3 sárgarépa
2 evőkanál paradicsomszósz
0,5 dl száraz fehérbor
olívaolaj
A húst megmossuk és átkenjük a fűszerekkel. A répát megtisztítjuk és hosszú csíkokra vágjuk, majd kivajazott hőálló edénybe tesszük. Erre kerül a hús. Rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. A paradicsomszósz összekeverjük a borral és adunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat is, ezt ráöntjük és 40-45 perc alatt megsütjük 180 fokon. A húsokat megforgatjuk a sütési idő felénél és a szafttal is átlocsoljuk, hogy ropogósak legyenek.
Csirkemelleket egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatjuk majd tojásba forgatjuk . Zsemlemorzsához parmezánt szórunk és beleforgatjuk a csirkemelleket és sütő papírra tesszük .. ( le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet szeletekre vágtam, kiklopfoltam, majd megsóztam mind a két oldalát. Az kimagozott aszalt szilvákat ketté vágtam és a filék közepére, hosszába, egymás mellé szorosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A húst megmossuk és bekenjük vajjal, majd belemártjuk a szószba. Tepsibe s...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű