Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
5-6 gerezd fokhagyma
4 dl tej
só ízlés szerint
csipet őrölt bors
A panírozáshoz:
15 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb, porhanyósabb lesz.
A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.
Köretnek, sült burgonyát készíthetünk mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Tipp:
Ha a húst előző nap bepácoljuk akkor az elkészítés csak 15-20 percet vesz igénybe.
1. A gombákat megtisztítjuk, azaz ecsettel vagy durva szövésű konyharuhával eltávolítjuk a felületükről a föld- és/vagy avarmaradványokat (A), és csak annyit vágunk le a szárvégükb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát olajon üvegesre sütjük.A hússal, tojással delikáttal és borssal elkeverjük. Adunk hozzá egy kis lisztet is. Labdákat készítünk. Jénai tálba helyezzük. előmelegített...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA babot egy éjszakára beáztatom, leöblítem és lassú tűzön puhára főzöm (én kuktában főztem 35 percen keresztül)*. A szalonnát centis kockákra vágom és közepes lángon egy nagyobb...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinszteljük. A darált húst tálba tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű