menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti virsli házilag


Írta:

Adag: 10 kg
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5 kg sovány disznóhús, 3,5 kg szalonna és tokaszalonna (bőr nélkül), 1,5 kg jégpehely (hűtött víz), 18 dkg pácsó, 20 g bors, 5 g szerecsendió virág, 5 g paprika, koriander és gyömbér ízlés szerint, 30 m juhbél

Elkészítés:


A húsokat és a szalonnát tegyük egy órára a fagyasztóba, akkor könnyebben darálódik, nem kenődik a gépbe. Fölváltva adagolva daráljuk le apró lyukú tárcsán. Adjuk hozzá a fűszereket, a só kivételével. Kevés víz hozzáadásával dolgozzuk sima péppé egy erős botmixerrel. Folyamatosan adjuk hozzá a jéghideg vizet, ahogy felveszi. Az iparban víz helyett jeget használnak, hogy megakadályozzák a húspép felmelegedését. Amikor már teljesen sima a massza, adjuk hozzá a sót és azzal is dolgozzuk össze. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá még egy kis vizet.

Amint ezzel kész vagyunk, töltsük bélbe és egyforma hosszúságú párokra kössük el. A kész virslit tegyük vízbe és 70 fokon hőkezeljük 20 – 25 percen át.

Akasszuk fel, hogy megszikkadjon. Ha van rá lehetőségünk tegyük pár órára füstre. Az így elkészül virsli jól behűtve egy hétig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Miccs
Miccs

A húst a fűszerekkel összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Vizes kézzel megformázzuk őket, majd forró olajban megsütjük. (Az eredeti recept parázson k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres sertésoldalas
Fűszeres sertésoldalas

A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele. A borsot, köményt, rozmaringot, 2-3...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar VESEVELŐ
VESEVELŐ

A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk. Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az ázt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörben sült oldas
Sörben sült oldas

Az oldalast tetszés szerint darabold fel, majd sózd be, és hagyd kicsit állni. Tedd egy tálba a barbecue szószt, adj hozzá egy teáskanál sót, ízlés szerint borsot és fokhagymaport,...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk