40 dkg liszt fele sima ,fele rétes
félcsomag sütőpor
5 dkg mák
10 dkg reszelt sajt
1-2 evőkanál tejföl
25 dkg ráma v vaj
1 csipet frissen őrölt bors
1 teás kanál só.
Az egészet össze gyúrom elsikálom 3 mm vastagság szezámmag lenmag megyen a tojással megkent tésztára -derejevágoval nagyon vékonyra vágom . fincsike .
puszi
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok majd kelesztőtálban duplájára kelesztem.Jól formázható rugalmas kicsit lágyabb tészta legyen.Ha a tej nem elég akkor kicsivel pótolni...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA tejet a vajjal forrásig melegítjük, beletesszük a sót és a lisztet, habverővel csomómentesre keverjük. Addig főzzük amíg el nem válik az edény falától. Hagyjuk kihűlni azután....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk a kivánt vastagságúra, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és rudakra vágva tepsibe rakjuk. Világosra sütjük. Én tehéntúróval szoktam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes