a
Margit-szelet
50 dkg GM lisztet (nálam schär C és glutenix alfa-mix felesbe)
1 cs. sütőporral
3 tojás sárgájával
15 dkg cukorral
20 dkg margarinnal
kis tejjel (amennyit felvesz) tésztát gyúrunk, ezt 3 fele osztjuk, s lapokat sütünk belőle. (én a tepsi aljához szabtam a sütőpapírt, s arra nyújtottam a tésztát, így egyszerű volt a tepsire rakni. ha kisül óvatosan kell levenni, mert míg meleg, langyos, nagyon könnyen törik!)
Egy lapot összemorzsolva kb 2 dl tejjel megáztatjuk.
10 dkg margarint
15 dkg porcukrral
1ek kakaóporral
1 rumaromával habosra keverünk, majd összekeverjük az áztatott tésztával.
A két lap közé kenjük a krémet, tetejére habot teszünk és reszelt csokival megszórjuk.
Főtt hab: a 3 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral (apránként hozzátéve) forró víz felett keményre verjük.
Tetsz
Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utolj...
Elkészítési idő:A hozzávalókat fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm. Tetszés szerint szeletelem, majd...
Elkészítési idő:A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy könnyű tésztát gyúrunk,4 részre osztom a tepsi hátán sütöm 180 fokon, A krémhez a tejfölt a cukorral,dió...
Elkészítési idő: