Családireceptkönyv.hu

Diós piskótatorta házi csokis krémmel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 15 dkg dió,
- 15 dkg liszt,
- 30 dkg cukor,
- 8 db tojás,
- 1 dl víz,
- 0.5 csomag sütőpor,
- 1 csipet só,
- 1 teáskanál fahéj,
Krém:
- 20 dkg étcsoki,
- 10 dkg tejcsoki,
- 5 dl habtejszín,
- 2 csomag habfixáló,
- 1 marék mazsola,

Elkészítés:


A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Vegyítsd a darált diót, a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd forgasd a masszába. Ekkor már csak fakanállal dolgozz.
A csomómentes tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 40 percig. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, kiveheted a piskótát a sütőből.
A krémhez az étcsoki felét és a tejcsokit vízgőz felett olvaszd meg. A tejszínt verd fel a habfixálóval, és forgasd össze a csokival. A maradék étcsokit és a mazsolát vágd kis darabokra, és keverd a tejszínes masszába. Tedd a hűtőbe, amíg megdermed, majd töltsd meg vele a két vagy három részre vágott piskótát. Pihentesd a hűtőben egy-két órán keresztül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha valamilyen jeles eseményre készülsz, vagy a családot lepnéd meg mennyei desszerttel, a házi tortával biztos a siker. Az alapja diós piskóta, amit nem nagy ördöngösség összedobni. A csokis-tejszínes krém pedig kifejezetten egyszerű, és finom lágy. Kedvedre dekorálhatod tejszínhabbal, marcipánfigurával, színes cukorkákkal.

Diós piskótatorta házi csokis krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág
Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág

Elkészítjük a bundázó tésztát: a lisztet kis tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és az egészet habverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos-fahéjas zabropogós
Narancsos-fahéjas zabropogós

1. Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, zabpehely,cukor, narancshéj, só, sütőpor, fahéj. 2. Mikróban megolvasztjuk a vajat, simára keverjük a tejjel és a mézzel. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Fonott kalács
Fonott kalács

Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt té...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Banános piskóta őzgerincben bögrésen (Rupáner)
Banános piskóta őzgerincben bögrésen (Rupáner)

A sütőt alul-felül sütés programon előmelegítjük 180 fokra. Két őzgerincet kikenünk vajjal. A tojások fehérjét lágy habbá verjük, majd folyamatos turmixolás mellett, kisebb adago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk