- 15 dkg dió,
- 15 dkg liszt,
- 30 dkg cukor,
- 8 db tojás,
- 1 dl víz,
- 0.5 csomag sütőpor,
- 1 csipet só,
- 1 teáskanál fahéj,
Krém:
- 20 dkg étcsoki,
- 10 dkg tejcsoki,
- 5 dl habtejszín,
- 2 csomag habfixáló,
- 1 marék mazsola,
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Vegyítsd a darált diót, a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd forgasd a masszába. Ekkor már csak fakanállal dolgozz.
A csomómentes tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 40 percig. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, kiveheted a piskótát a sütőből.
A krémhez az étcsoki felét és a tejcsokit vízgőz felett olvaszd meg. A tejszínt verd fel a habfixálóval, és forgasd össze a csokival. A maradék étcsokit és a mazsolát vágd kis darabokra, és keverd a tejszínes masszába. Tedd a hűtőbe, amíg megdermed, majd töltsd meg vele a két vagy három részre vágott piskótát. Pihentesd a hűtőben egy-két órán keresztül.
Ha valamilyen jeles eseményre készülsz, vagy a családot lepnéd meg mennyei desszerttel, a házi tortával biztos a siker. Az alapja diós piskóta, amit nem nagy ördöngösség összedobni. A csokis-tejszínes krém pedig kifejezetten egyszerű, és finom lágy. Kedvedre dekorálhatod tejszínhabbal, marcipánfigurával, színes cukorkákkal.
A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Előkészítjük a muffinsütő formát. Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, kakaóport. Robotgéppel a vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához összekeverjük a fenti hozzávalókat, majd kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd minimum 8 órán át állni hagyjuk a hűtőben. 2.1-2 óra után meg lehet keverni, de ha nem, akkor sincs gond. A chia magok megszívják mag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztassa a piskótákat a kávéba, és tegye egy 26 cm átmérőjű fánk serpenyőbe Hagyja pihenni 30 percig a fagyasztóban. 5. lépés 2 A tojások sárgáját felverjük a cukorral elektro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű