A palacsintához:
30 dkg liszt
csipet só
5 dl tej
2 ek olaj
szóda szükség szerint
A töltelékhez:
10 dkg mazsola
4 ek. rum
50 dkg túró
6 ek puha Rama
1 citrom héja
4 tojás
Az öntethez:
2 tojás
10 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl tej
porcukor
Megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a mazsolát megmossuk, papírtörlőbe megtöröljük és meglocsoljuk a rummal. A túrót szitán áttörjük és a Ramával összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a citromhéjat, majd alaposan összedolgozzuk. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Óvatosan a túróhoz keverjük a fehérje kemény habját. Megkenjük vele a palacsintákat és félbe vágjuk őket. Ramával kikent tepsibe tesszük, egy kicsit csúsztatva. A tetejére tesszük az öntethez leírt, alaposan összekevert hozzávalókat. Az előmelegített sütőbe készre sütjük.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a “cukorral” habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, szaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben légkeveréses üzemmódban 175 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet morzsoljuk el a vajjal. A tejet picit melegítsük fel, hogy langyos legyen, tegyünk bele 1-2 teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ha megdagadt az élesztő,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes