A palacsintához:
30 dkg liszt
csipet só
5 dl tej
2 ek olaj
szóda szükség szerint
A töltelékhez:
10 dkg mazsola
4 ek. rum
50 dkg túró
6 ek puha Rama
1 citrom héja
4 tojás
Az öntethez:
2 tojás
10 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl tej
porcukor
Megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a mazsolát megmossuk, papírtörlőbe megtöröljük és meglocsoljuk a rummal. A túrót szitán áttörjük és a Ramával összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a citromhéjat, majd alaposan összedolgozzuk. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Óvatosan a túróhoz keverjük a fehérje kemény habját. Megkenjük vele a palacsintákat és félbe vágjuk őket. Ramával kikent tepsibe tesszük, egy kicsit csúsztatva. A tetejére tesszük az öntethez leírt, alaposan összekevert hozzávalókat. Az előmelegített sütőbe készre sütjük.
A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel öss...
Elkészítési idő:A 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tej...
Elkészítési idő:Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű, lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához...
Elkészítési idő: