Családireceptkönyv.hu

Csángó gulyás


Írta:

Elk. idő: 2 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 50 dkg marhalapocka vagy -lábszár, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, só, 50 dkg savanyú káposzta, 4 evőkanál rizs, 1 kiskanál csemege Piros Arany, fél kiskanál csípős Piros Arany, 2 zöldpaprika (tévépaprika), 2 dl tejföl

Elkészítés:


1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon üvegesre sütjük. A húst 2 centis kockákra vágjuk, a hagymára rakjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. A pirospaprikával behintjük, a zúzott fokhagymával meg a köménnyel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, majd lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára pároljuk.
2. A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk kissé átmossuk, majd néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A húshoz adjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, fölforraljuk.
3. Ekker beleszórjuk a rizst, a kétféle paprikakrémmel és a kicsumázott, elnegyedelt zöldpaprikával ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Közben néha megkeverjük, és elfövő levét annyi vízzel pótoljuk, amennyi levest szeretnénk. A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverjük, a levest ezzel dúsítjuk, végül utánafűszerezzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy adag: 502 kcal

Csángó gulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hortobágyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta

A hortobágyi: 0,5 kg darált hús, 1 sűrített paradicsompüré... Sima pörkölt, hagyma olajon fonnyasztva, bele a darált húst, a paradicsompürével, plusz bors, majoranna, só, amikor me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Marhalábszár pörkölt bográcsban
Marhalábszár pörkölt bográcsban

A marhaszegyet félpuhára főzöm, a szalonnát zsírjára pirítom. A bográcsot a sertés zsírral kikenem, majd a szegyet alulra teszem. A marhahús egy részét a tetejére halmozom, rátes...

Elkészítési idő: 6 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bélszín tükörtojással
Bélszín tükörtojással

• A letisztított és lehártyázott bélszínt 4 egyforma szeletre vágjuk, bárddal lelapítjuk úgy, hogy a szeletek kb. 2,5 cm vastagságúak legyenek, megsózzuk és megborsozzuk. • Serpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk