1,5 kg savanyú káposzta, 1 kg oldalas. só, bors, pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma
A cseréptálat megtöltjük vízzel és fél órán át áztatjuk, majd kiöntjük. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával. A káposztát belerakjuk az edénybe, majd a tetején elrendezgetjük az oldalas darabokat. Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, lefedjük és 180-200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük. Végül levesszük a tetejét és úgy sütjük tovább, míg a husi megpirul.
A fasírthoz a darált húst, a beáztatott kenyeret, egy tojással, fűszerekkel, pirospaprikával, fokhagymakrémmel összekeverjük. Golyókká formázzuk és bepanírozzuk. 200 fokra előmeleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a fűszereket, daraboljuk össze (nagyon vékony darabokra) a megmosott húst. A húst és a fűszerek 3/4 részét keverjük össze a serpenyőben, és hagyjuk állni, míg felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, bedörzsöljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés zsíradékon megdinszteljük a szalonnával és egy kis sóval, borssal. Rátesszük a gombát, egy kicsit átforgatjuk, kevés vízzel felöntve mert a gomba levet ereszt, újbó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű