3 tojás, 17 dkg cukor, 2 dkg kakaó, 3 evőkanál víz, 7 dkg liszt, (5 dkg dió).
A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. Egy kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és ha gazdagabban akarjuk adni, hinthetünk a tetejére darabosra vágott diót, de anélkül is jó. Adhatjuk kockára vágva, cukorral meghintve, de ketté is vághatjuk, és gyümölcsízzel vagy krémmel tölthetjük; bevonhatjuk citrommázzal, vagy leönthetjük csokoládéöntettel, de készíthetünk belőle bármilyen krémmel tortát is.
A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A datolyákat kimagozzuk és beáztatjuk forró vízbe 10 percre. A tojásokat a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük. A többi szára...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesZsírozott gerincsütőben sütjük, és csoki mázzal bevonjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgalu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz