menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű daragaluska leves


Írta:

Elk. idő: 30 min
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 kis darab zellergumó, 1 kis darab karalábé, 2 kisebb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1 duci gerezd fokhagyma, 2-3 szál zeller- és, petrezselyemzöld, 3 dkg kacsazsír, 2 csipet őrölt kömény, ízlés szerint só, bors

Elkészítés:


Először elkészítjük a galuskát, mivel jót tesz neki, ha legalább 25-30 percet áll, mielőtt kifőzzük.
Egy mélyebb tányérban/tálkában, villával habosra verjük a tojást egy kevés sóval, borssal és az olajjal, majd lazán hozzákeverjük a búzadarát, és amennyire tudjuk ezt is habosra keverjük a tojással. Minél jobban kidolgozzuk, annál könnyebb, levegősebb lesz a galuska. Félretesszük pihenni, és míg a daraszemek megduzzadnak, addig elkészítjük a levest.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, illetve kisebb kockára vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágva a felhevített zsíron megdinszteljük a zöldségekkel együtt, majd megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés őrölt köménnyel.
Felöntjük 1,5 liternyi vízzel, beletesszük a zöldség zöldjét egy cérnával összekötve, és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Mikor a leves elkészült, egy kisebb kanál (én teáskanalat használtam) segítségével beleszaggatjuk a galuskákat a levesbe, és 6-8 percig főzzük, míg a galuskák belseje is megfő. Ahhoz, hogy a massza ne ragadjon a kanálhoz, először mártsuk a kanalat a forró levesbe és úgy szaggassuk a galuskákat.
Miután a galuskák is megfőttek, az elkészült levest tálalhatjuk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kalória: 43 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Egyszerű daragaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csontleves
Csontleves

Elkészítés: Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Reni
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Pici kókuszzsíron megfonnyasztom a hagymát, ráteszem az előzőleg szétszedett és megmosott brokkolit, megsózzuk és felöntjük pici vízzel. Mikor puhára főtt összeturmixoljuk. Teszün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymátEzután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk