Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű daragaluska leves


Írta:

Elk. idő: 30 min
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 kis darab zellergumó, 1 kis darab karalábé, 2 kisebb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1 duci gerezd fokhagyma, 2-3 szál zeller- és, petrezselyemzöld, 3 dkg kacsazsír, 2 csipet őrölt kömény, ízlés szerint só, bors

Elkészítés:


Először elkészítjük a galuskát, mivel jót tesz neki, ha legalább 25-30 percet áll, mielőtt kifőzzük.
Egy mélyebb tányérban/tálkában, villával habosra verjük a tojást egy kevés sóval, borssal és az olajjal, majd lazán hozzákeverjük a búzadarát, és amennyire tudjuk ezt is habosra keverjük a tojással. Minél jobban kidolgozzuk, annál könnyebb, levegősebb lesz a galuska. Félretesszük pihenni, és míg a daraszemek megduzzadnak, addig elkészítjük a levest.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, illetve kisebb kockára vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágva a felhevített zsíron megdinszteljük a zöldségekkel együtt, majd megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés őrölt köménnyel.
Felöntjük 1,5 liternyi vízzel, beletesszük a zöldség zöldjét egy cérnával összekötve, és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Mikor a leves elkészült, egy kisebb kanál (én teáskanalat használtam) segítségével beleszaggatjuk a galuskákat a levesbe, és 6-8 percig főzzük, míg a galuskák belseje is megfő. Ahhoz, hogy a massza ne ragadjon a kanálhoz, először mártsuk a kanalat a forró levesbe és úgy szaggassuk a galuskákat.
Miután a galuskák is megfőttek, az elkészült levest tálalhatjuk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kalória: 43 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Egyszerű daragaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

1. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkemell csíkokat és fehéredésig pirítjuk. 2. Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük. 3. Amikor már majdnem megf...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombócos krumplileves
Gombócos krumplileves

A gombafejeket mosd meg, pucold meg, és vágd apróra. Add hozzá a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprítot...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Attila
Birsalma leves (Busi)
Birsalma leves (Busi)

A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Gulyásleves
Avatar Judit Kedvelnék
Gulyásleves

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk