7 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek finomliszt
6 dl zöldség alaplé
1 dl tejföl
1 db tojássárgája
2 ek snidling (apróra vágva)
0.5 kk fehérbors (őrölt)
A megtisztított fokhagyma gerezdeket összezúzzuk és a 3 ek olajon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a borsot és a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk.
Felengedjük az alaplével és felforraljuk.
A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és a forrásban lévő leveshez adjuk.
Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget.
költség: 320 Ft
A húslevesben puhára főzöm a szeletekre vágott zöldségféléket. A tojássárgáját elkeverem a liszttel és az olvasztott margarinnal, majd besűrítem vele a levest. További 10 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemell...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHagyma és fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban dinszteljük. A fölszeletelt gombát is hozzádjuk és kb 7-8 percig tovább sütjük. Utána megszórjuk lisztel összekeverjük majd fölenge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni a csontot a hússal annyi vízben, ami ellepi, sózzuk. Forrás után lassan főzzük egy órán át, közben lyukas kanállal lemerjük a habot. Közben megtisztítjuk a zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű