menu

Családireceptkönyv.hu

Gundel-palacsinta


Írta:

Elk. idő: 40 min
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 dl tej, 15 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál rum, csipetnyi őrölt fahéj, 1 dl tejszínből vert hab, 12 darab kész palacsinta, 2 dkg vaj vagy sütőmargarin

A csokoládéöntethez:
10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 3 dl tej, 1 csapott kiskanál finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl főzőtejszín, 15 dkg étcsokoládé, 0,3 dl rum

Elkészítés:


1. A tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. Ha kihűlt, a habbá vert tejszínnel lazítjuk.
2. A palacsintákat ezzel a lágy diókrémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk, vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
3. Az öntethez a cukrot a tojássárgájával, 1 deci tejjel meg a liszttel simára keverjük. A többi tejet a vaníliás cukorral, a tejszínnel és az összetördelt csokoládéval addig forraljuk, amíg az utóbbi teljesen föl nem olvad benne. A lisztes keveréket beleöntjük, habverővel kevergetve 3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A tűzről levéve a rumot is belekeverjük.
4. A palacsintákra öntjük, és közepesen forró sütőben pár perc alatt együtt átmelegítjük, de vigyázzunk, nehogy megégjen és kiszáradjon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanács:

– Külön-külön letakarva a töltött palacsinta 2 napig, a csokoládémártás 4-5 napig eláll a hűtőszekrényben.

Egy adag: 889 kcal

Gundel-palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós lepény
Túrós lepény

A burgonyát héjában megfőzzük. Közben fél dl tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, 1 evőkanál lisztet szórunk rá, és hagyjuk megkelni. A többi lisztbe csipetnyi sót, 1 evőkanál kris...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos minikiflik
Szezámmagos minikiflik

A tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

1. A kókusztejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. Amíg az élesztőre várunk, elkészíthetjük a lenmagtojást: a lenmaglisztet és a vizet egy pohárban koc...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar isteni omlós linzer
isteni omlós linzer

A lisztet a kókuszzsírral elmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk az eritritet és a vaníliás xilitet. Végül a 3 tojássárgával összeállítjuk a linzertésztát. Hűtőben pihentetjük 1/2 -1 órát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk