3 ek. Olívaolaj, 3 ek. sima liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 nagy csokor kapor, ~6 dl víz, 4 ek. tejföl , só, cukor (ízlés szerint), ecet (ízlés szerint), 4 tojás
1. Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat, majd aranyszínűre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát.
2. Lehintjük liszttel, kevergetve átpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott kapor felét és folyamatos keverés mellett felengedjük vízzel.
3. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, majd közepes lángon beforraljuk.
4. A lángot annyira mérsékeljük, hogy a szósz épp ne forrjon. Hozzáadjuk a maradék kaprot, a tejfölt, ha kell még ízesítjük, majd óvatosan, egyenként beleütjük a tojásokat. Néhány perc elteltével -változó, ki mennyire szereti keményen a tojást- óvatosan átkeverjük a szószt, majd forrón, friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, majd áttörjük. A liszttel, tojással, zsírral és sóval tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, egyenlő ko...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA töltelékek elkészítése: Gyros Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább). A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót törd össze villával, dolgozd bele a tojásokat, a sót, az édesítőt, a vanillát és az útifűmaghéj őrleményt.Egy-egy evőkanálnyi masszából formázz gombócokat, majd ezeket egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/toltott_padlizsan
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű