500 ml bor (fehér, édes), 500 ml víz, 5 db tojássárgája, 2 db fahéj (egész), 10 szem szegfűszeg (egész), 0.5 db vaníliarúd (belseje és héja), 120 g porcukor, 1 db citrom héja, 1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
1. Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
2, A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel. Majd hozzáadjuk a maradék 200ml bort.
3. Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól, és liszttől besűrűsödik. Forrón tálaljuk.
Karácsonykor mindig valami klasszikus étel kerül az ünnepi asztalra, a borleves is pont ilyen! A cukor mennyiségét mindig az határozza meg hogy milyen borból készítjük a levest, a legjobb a Tokaji édes Szamorodni, vagy a 3 puttonyos Aszú.
A malacot megmosdatjuk. Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával. Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott z...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesElső szilveszterünkön, amit Németországban töltöttünk még nem volt felszerelt konyhánk, és bevásárolni se igen volt időnk- ez az egytálétel először egyetlen főzőlapon, éppen otthon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhttps://www.youtube.com/watch?v=x55HU-Jotxw&list=PLY94CkoEYXN4QKMuAHDAG1i--SV3rnYaz&index=21
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű