500 ml bor (fehér, édes), 500 ml víz, 5 db tojássárgája, 2 db fahéj (egész), 10 szem szegfűszeg (egész), 0.5 db vaníliarúd (belseje és héja), 120 g porcukor, 1 db citrom héja, 1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
1. Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
2, A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel. Majd hozzáadjuk a maradék 200ml bort.
3. Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól, és liszttől besűrűsödik. Forrón tálaljuk.
Karácsonykor mindig valami klasszikus étel kerül az ünnepi asztalra, a borleves is pont ilyen! A cukor mennyiségét mindig az határozza meg hogy milyen borból készítjük a levest, a legjobb a Tokaji édes Szamorodni, vagy a 3 puttonyos Aszú.
A tejet langyosítsd fel, adj hozzá 1 kk. cukrot, morzsold bele az élesztőt, és 15 perc alatt futtasd fel. A vajat morzsold el a liszttel és a tojássárgájával, majd keverd össze az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesFelverjük a barna cukrot a vajjal, tovább verve egyenként hozzáadjuk a tojassárgákat, majd a rumot, a kávélikőrt, a fahéjat, a vaníliáscukrot, a sütőport, utana egy kicsi lisztet,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes