5 dkg élesztő, 2 mokkáskanál cukor, 1dl tej, 70 dkg liszt, 2 kicsi pohár kefir, 2 tojás, 1 dl étolaj, 1 teáskanál só, 25 dkg vaj, 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint), tojás a lekenéshez, a tetejére reszelt sajt, szezámmag
Az élesztőt a cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, a tojásokat, az étolajat, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. Közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle és 8 részre osztjuk.
A vajat habosra keverjük a sóval és négy részre osztjuk.
2-2 tészta gombócot kerek lappá nyújtunk. Az egyiket megkenünk egy adag sós vajjal és beborítjuk a másik lappal. 12 cikkre vágjuk a tésztát és kifliket formázunk belőle. Ugyan így járunk el a többi tésztával is.
Tepsibe tesszük a kifliket és 1 órát pihentetjük, majd megkenjük tojással és a tetejét megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal.
160 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzávalókból kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva egy fél órát kelesztjük! Lisztezett táblán nyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük kókuszzsírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a felfuttatott élesztővel, 2 tojással éa 2 tejföllel kidolgozni + só. Jól kikeverni, jó hólyagosra, majd kinyújtani. A RAMA-t rákenni és megszórni sóval. Összehajtogatn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle. A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A cipókat egyenként kisodorjuk 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, hozzáöntjük az olajat, rádobjuk a káposztát, átkeverjük, sózzuk-borsozzuk. Időnként kevergetve k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű