füstölt tarja, babérlevél, füstölt szalonna, hagyma, fokhagyma, házikolbászt, savanyú káposzta, liszt, fűszerpaprika, paprikakrém, kömény, gomba (elhagyható), tejföl
Enyhén sós vízben odarakom főni a füstölt tarját néhány levélke babérral.
Füstölt szalonnát kiolvasztok. Hagymát, fokhagymát, házikolbászt darabolok. A hosszú szálú savanyú káposztát szintén összevágom, de előtte átmosom kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítem a rántást:
A szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítok a fokhagymával, majd a liszttel simára keverem. Megszórom a fűszerpaprikával, elkeverem paprikakrémmel (ha szeretjük az erőset, akkor ez lehet csípős is) és a köménnyel. Feleresztem kevés vízzel és csomómentesre keverem. Az így elkészült sűrű rántást állandó kavargatás mellett hozzácsorgatom a füstölt húsos leveshez, amelybe beledobom a káposztát és a kolbászkarikákat, én egy kis jó ízű gombát is szoktam beletenni.
Néhányszor megkavarva, együtt forralom a levest nagyjából 20 percig, addig a benne lévő anyagok megpuhulnak. Utána kevés forró levet tejföllel elkeverek és visszaszűröm az ételbe. Teszek bele apróra vágott kaprot és már tálalható is.
Tálaláskor még tejföllel és kaporral tovább ízesíthető .
A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet. Sózd, fűszerezd, ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkarikázott pórét a vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit és a mirelit zöldborsót. Sóval, borssal ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel és a tejszínn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A kínai kelt is megmossuk, torzsáját kimetsszük, és leveleit csíkokra metéljük. Az egész...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát olajon megpároljuk. 2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csirkehúst. Borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük. Öntsünk alá kevés vizet és szinte telje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű