6 csirke felsőcomb, só, bors, olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál méz, 1 narancs, 4 evőkanál narancslé
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és 30 percet állni hagyjuk.
A narancslét a mézzel összekeverjük. A narancsot megtisztítjuk és gerezdekre szedjük.
A combokat a fokhagymával együtt olajozott tepsibe (vagy hőálló tálba) helyezzük, alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben 30 percig pároljuk.
A tepsiről levesszük a fóliát, és a combokat megkenjük mézes narancslével. Hozzátesszük a narancsot, visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük a húst. Közben egyszer-kétszer még megkenjük narancslével.
Elsőként a tölteléket készítjük el ami a recept szerint vagy vagy alapon működik, tehát ha egy adag tésztát gyúrtál be, akkor vagy a fent leírt máktöltelékkel vagy a diótöltelékke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az almát megpucolom és lereszelem egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassam. A diót durvára darálom, és egy tálban összekeverem a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket átszitálva a masszához keverni. Fóliával lefedni, 1 éjszakára hűtőben pihentetni. Másnap ujjnyi vastagra nyújtani, a nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatni, kicsit meghúzkod...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes