6 csirke felsőcomb, só, bors, olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál méz, 1 narancs, 4 evőkanál narancslé
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és 30 percet állni hagyjuk.
A narancslét a mézzel összekeverjük. A narancsot megtisztítjuk és gerezdekre szedjük.
A combokat a fokhagymával együtt olajozott tepsibe (vagy hőálló tálba) helyezzük, alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben 30 percig pároljuk.
A tepsiről levesszük a fóliát, és a combokat megkenjük mézes narancslével. Hozzátesszük a narancsot, visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük a húst. Közben egyszer-kétszer még megkenjük narancslével.
1. A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd keverjük el a többi hozzávalóval és gyúrjuk egyneművé. 2.Az összeállt tésztát pihentessük hűtőben legalább egy óráig (érdemes kilapítva...
Elkészítési idő: 1 óra 30 percEgy lábosban felforralunk 250 ml vizet. Enyhén sózzuk és beletesszük a rizs. Fedő alatt kis lángon készre pároljuk, majd ha elkészült kihűtjük.A káposztaleveleket hosszában félbevá...
Elkészítési idő:1. A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. 2. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket elkeverjük. 3. A v...
Elkészítési idő: 50 perc