1 báránycomb ( 1-1,5 kg )
olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
provence-i fűszerkeverék
rozmaring
só, bors
150 ml fehérbor
1 kávéskanál keményítő
A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól.
Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük.
A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tálat választani, amiben majd sütni fogjuk.
A húst olívaolajjal minden oldalán megkenjük és rátesszük a hagymaágyra. A többi hagymával befedjük, és meglocsoljuk még olívaolajjal.
A tálat lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a hús alá öntünk 100 ml fehérbort, rozmaringágat teszünk mellé és 180 fokos sütőben lefedve 4-5 órán át sütjük, amíg teljesen meg nem puhul.
A sütés utolsó félórájában levesszük a fedőt, hogy megpiruljon.
A sültet tálra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt fűszeres levet lábosba tesszük, botmixerrel pépesítjük.
Felforraljuk, és a maradék borban feloldott keményítővel kicsit besűrítjük.
Rizzsel és párolt zöldséggel, illetve a mártással tálaljuk.
A comb bőrös felét középről indulva egy éles késsel óvatosan, kb. fél centiméterenként beirdaljuk. Ezután bedörzsöljük olajjal, gazdagon sózzuk és belemasszírozzuk, majd egy vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral habosra keverem, majd beleteszem a 4 tojást és a lisztet. Ez lesz az alaptészta. Most három ízesítéssel készítettem, így 2 részre szedtem a tésztát. Az első...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet daráljuk meg, majd keverjük hozzá az utifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritritet. Deszkán gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe egy órá...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű