menu

Családireceptkönyv.hu

Provence-i sült bárány


Írta:

Elk. idő: 300 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 báránycomb ( 1-1,5 kg )
olívaolaj

2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
provence-i fűszerkeverék
rozmaring
só, bors

150 ml fehérbor
1 kávéskanál keményítő

Elkészítés:


A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól.
Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük.
A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tálat választani, amiben majd sütni fogjuk.
A húst olívaolajjal minden oldalán megkenjük és rátesszük a hagymaágyra. A többi hagymával befedjük, és meglocsoljuk még olívaolajjal.
A tálat lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a hús alá öntünk 100 ml fehérbort, rozmaringágat teszünk mellé és 180 fokos sütőben lefedve 4-5 órán át sütjük, amíg teljesen meg nem puhul.
A sütés utolsó félórájában levesszük a fedőt, hogy megpiruljon.
A sültet tálra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt fűszeres levet lábosba tesszük, botmixerrel pépesítjük.
Felforraljuk, és a maradék borban feloldott keményítővel kicsit besűrítjük.
Rizzsel és párolt zöldséggel, illetve a mártással tálaljuk.

Provence-i sült bárány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítem sóval, borssal és főzöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Karácsonyi fantasztikus Kinder szelet
Karácsonyi fantasztikus Kinder szelet

Szétválasztjuk a tojásokat. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a zsemlemorzsát. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Beleadagoljuk kanalanként a cukrot, majd cseppenként az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajttekercs
Sajttekercs

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd lereszeljük. Összekeverjük a vajjal, megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a mustárt. A sajtot kettévágjuk, és nylonzacskóban forrásban...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Fahéjas, sült, töltött alma
Fahéjas, sült, töltött alma

Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Mindegyiknek szedd ki a belsejét, de arra vigyázz, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Sorakoztasd az almákat egy közepes nagyságú,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk