6 tojás, 0,5 l habtejszín, 25 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 1 tábla tej tortabevonó, 1 csomag sütőpor, 3 csomag vanília-pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 csomag tégla alakú omlós keksz, 1 liter 25% rostos őszibaracklé, csipetnyi konyhasó
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, közben szórjunk bele 15 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A tojássárgájákat a masszába dolgozzuk, és lazán beleforgatjuk a sütőporral elegyített lisztet. A masszát tepsibe simítjuk, és sütőbe toljuk. Ha kisült, várjuk meg, hogy kihűljön. A pudingport a maradék cukorral 2,5 dl őszibaracklében elkeverjük. A megmaradt gyümölcslevet a feloldott pudingporral felforraljuk, majd kihűtve a piskótára simítjuk, majd ennek a tetejére kenjük fel a az előzőleg kemény habbá felvert habtejszínt. A tortabevonót tegyük egy edénybe, és két kanál olajat hozzáadva gőz fölött olvasszuk fel. A kekszek egyik oldalát kenjük be a tortabevonóval, majd ha megszilárdult rajtuk a csoki, pakoljuk őket a sütemény tetejére. Ha megvagyunk, akkor elkészült az őszibarackos szelet, mehet a hűtőbe, ahol hagyjuk fél napot pihenni, majd tálalhatjuk...
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta: A lisztet a fahéjjal és a sütőporral keverjük egybe. A puha vajat és a porcukrot keverőtálban keverjük habosra, utána egyesével keverjük bele az egész tojásokat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOfen auf Umluft 170°C vorheizen. Aus den Zutaten für den Teig einen Knetteig herstellen und 2/3 davon in einer mit Backpapier ausgelegten Springform (Rand leicht gefettet, gemehl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent beleteszek a késes robotgépbe , addig forgatom, míg nedves morzsás állaga lesz. Ha még nem elég tapadós-nedves, úgy néhány csepp vizet teszek hozzá. Tortaformába halmozom...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű