6 tojás, 0,5 l habtejszín, 25 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 1 tábla tej tortabevonó, 1 csomag sütőpor, 3 csomag vanília-pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 csomag tégla alakú omlós keksz, 1 liter 25% rostos őszibaracklé, csipetnyi konyhasó
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, közben szórjunk bele 15 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A tojássárgájákat a masszába dolgozzuk, és lazán beleforgatjuk a sütőporral elegyített lisztet. A masszát tepsibe simítjuk, és sütőbe toljuk. Ha kisült, várjuk meg, hogy kihűljön. A pudingport a maradék cukorral 2,5 dl őszibaracklében elkeverjük. A megmaradt gyümölcslevet a feloldott pudingporral felforraljuk, majd kihűtve a piskótára simítjuk, majd ennek a tetejére kenjük fel a az előzőleg kemény habbá felvert habtejszínt. A tortabevonót tegyük egy edénybe, és két kanál olajat hozzáadva gőz fölött olvasszuk fel. A kekszek egyik oldalát kenjük be a tortabevonóval, majd ha megszilárdult rajtuk a csoki, pakoljuk őket a sütemény tetejére. Ha megvagyunk, akkor elkészült az őszibarackos szelet, mehet a hűtőbe, ahol hagyjuk fél napot pihenni, majd tálalhatjuk...
: A lisztet a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral, a tojással, a Rama margarinnal és a kevés tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket a tepsi aljára tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa margarint + a porcukrot összekeverjük aztán egyenként belekeverjük a tojásokat -aztán a lisztet amibe belekeverjük a sütőport -egy lapos kuglóf sütőt kivajazunk ,liszte...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűkerek tortaformában piskótát sütünk, majd hagyjuk a formában kihűlni. Én kibélelem az alját sütőpapírral, s kb. 180C-on kb. 25-35' percig sütöm gázsütőben. Amikor kihűlt megfordí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű