4 dl habtejszín, 10 dkg étcsokoládé (min. 70% os ), cukor ízlés szerint
Melegítsük meg a tejszínt ( ne forrásig) és közben adagoljuk hozzá a a darabokra tördelt, és a cukorral összekevert csokit. 1-2 perc után öntsük le róla a tejszín nagy részét, és a csokis maradékot folyamatosan kevergetve várjuk meg míg elolvad. Ezt követően öntsük vissza a csokira a tejszínt és rottyantsuk össze. Hagyjuk hűlni, és kenjük meg vele kedvenc sütinket.
A vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgáját, tojást, rumot, mandulát, lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, végül pedig a lisztet és a sütőport. Egy kicsit kiveszünk a tésztából, melyhez kakaóport adunk. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a vajat, a lisztet, 30 gram cukrot, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot, majd a tésztát pihentessük 1 óra hosszat. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a tepsit bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű