60 dkg földieper
20 dkg porcukor
1 kh. vaniliás cukor
fél citrom
3 dkg zselatin
1,5 dl víz
4 dl tejszín
A megmosott, megtisztított eper kétharmad részét szitán áttörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás ízesítőt a fél citrom kifacsart levével.
Hidegvízben feltesszük a zselatint, és kavargatás közben felforraljuk, majd lehűtjük, de nem hagyjuk megdermedni.
A tejszínhabból kemény habot verünk, melyhez az eperpürét és a folyékony lehűtött zselatint hozzákeverjük.
Üvegkelyhekbe adagoljuk, a megmaradt eperszemekkel díszítjük. 1-1,5 órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
A proteint, a kókuszreszeléket édesítőt keverjük össze, adagoljuk hozzá a tejet (a proteintől függ, mennyi vizet vesz pontosan fel). Ha egybeállt, lecsippentünk közepes méretű nu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a kefirt és a cukrot egy tálba öntjük, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a darált mákot és a sütőport is. Minden felsorolt hozzávalót egye...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA keksz hozzávalóit összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk. Örvény szerűen rányomjuk habzsákból a tésztát. Én most nagyobbakra csináltam. Picit melegítsük át a kezünkkel, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásfehérjéket különválasztjuk, és vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük. 2. Ezután levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű