Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 tojás
2 dl forró víz
csipet só
A krémhez:
15 dkg cukor
10 dkg liszt
6 dl tej
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 25 perc
Elkészítés:
Egy fazékba önts két deci vizet, add hozzá a vajat és a sót. Ha a vaj elolvad, a víz forr, rakd hozzá a lisztet, és fakanállal addig keverd, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyesével add hozzá a tojásokat, és jól keverd el. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal vagy habzsák segítségével készíts halmokat a masszából, egymástól körülbelül öt centi távolságra. Pihentesd egy órát, majd tedd a tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsd. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a fánk összeeshet. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.
A krémhez válaszd szét a tojásokat, és a fehérjéket a cukor kétharmadával verd keményre, majd tedd félre. A tej kétharmadát a vaníliás cukorral forrald fel. A tojássárgákat keverd el a megmaradt cukorral, a hideg tejjel és a liszttel. Ha csomómentes, öntsd a forró tejhez. Addig főzd, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a krém elválik az edény falától. Vedd le a tűzről, és adagold hozzá részletekben, könnyed mozdulatokkal a tojáshabot, majd hűtsd meg.
A tejszínt verd kemény habbá, a tésztát vágd ketté. A vaníliás krémet tedd habzsákba, és töltsd meg vele a kis fánkokat, majd nyomd rá a tejszínt. A tetejét pedig szórd meg porcukorral.
Nekem legalább 30 vagy 35 perc kell a sütésnek.
15 nagy gombócot csináltam a tésztából.
A pudingport, édesítőt, tejet elkeverjük, összefőzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a túrót és a kókuszreszeléket, alaposan összekeverjük. Golyókat formázunk belőle és megforgatjuk kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mérjük ki a hozzávalókat, kapcsoljuk a sütőt 200 ºC-ra. 2. A joghurthoz keverjük a tojást, a kristálycukrot, és vaníliás cukrot, csipet sót. 3. A vajat kicsit olvasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és egyneművé kavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbónát a lisztben vagy a dióban vegyítsük el! Egy tortaformát vastagon va...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz