Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 tojás
2 dl forró víz
csipet só
A krémhez:
15 dkg cukor
10 dkg liszt
6 dl tej
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín

Elkészítés:


Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 25 perc

Elkészítés:

Egy fazékba önts két deci vizet, add hozzá a vajat és a sót. Ha a vaj elolvad, a víz forr, rakd hozzá a lisztet, és fakanállal addig keverd, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyesével add hozzá a tojásokat, és jól keverd el. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal vagy habzsák segítségével készíts halmokat a masszából, egymástól körülbelül öt centi távolságra. Pihentesd egy órát, majd tedd a tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsd. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a fánk összeeshet. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.

A krémhez válaszd szét a tojásokat, és a fehérjéket a cukor kétharmadával verd keményre, majd tedd félre. A tej kétharmadát a vaníliás cukorral forrald fel. A tojássárgákat keverd el a megmaradt cukorral, a hideg tejjel és a liszttel. Ha csomómentes, öntsd a forró tejhez. Addig főzd, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a krém elválik az edény falától. Vedd le a tűzről, és adagold hozzá részletekben, könnyed mozdulatokkal a tojáshabot, majd hűtsd meg.

A tejszínt verd kemény habbá, a tésztát vágd ketté. A vaníliás krémet tedd habzsákba, és töltsd meg vele a kis fánkokat, majd nyomd rá a tejszínt. A tetejét pedig szórd meg porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem legalább 30 vagy 35 perc kell a sütésnek.
15 nagy gombócot csináltam a tésztából.

Képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi cookies
Karácsonyi cookies

A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a rumaromát, a sütőport és a lisztet. Azonnal nyújtható tésztát kapunk. 5 mm vastagságúra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leopárd kalács
Leopárd kalács

A hozzávalókat tálba rakjuk, és szép sima tésztának kidagasztjuk. Rögtön kitesszük nyújtódeszkára, és három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós kosárka
Diós kosárka

1. A lisztben elkeverem a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint és összegyúrom a citrom levével és a tojássárgákkal. 2. A kosárka formákat margarinnal kikene...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk