300 ml joghurt, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, 2 db nyers tojás, 2 db főtt tojás, 1,5 bögre liszt, 1 köteg újhagyma, só ízlés szerint.
Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikrosütőbe a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a két darab nyers tojást, keverjük jól össze. Tegyük bele az átszitált liszt felét, a főtt tojást és az apróra vágott újhagymát. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet és keverjük össze. A tészta állaga olyan kell legyen mint a sűrű tejföl. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát, az elkészült finomságot tejfölös kapros, fokhagymás mártogatóssal fogyasszuk.
A liszt kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
A hozzávalókat összegyúrom, majd lisztezett alufóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 2 órát. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és reszelt sajttal megszórjuk. Kb. 20...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatjuk cukor és langyos tej hozzáadásával.A tésztát jól összedolgozzuk hogy jó sima legyen.Egy óra pihentetés! Addig a burgonyát megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A megk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű